Keto frambozen-stracciatella ijs

Frambozen-stracciatella ijs

Het is frambozenijs met gesmolten chocola erover. De chocola wordt door de kou meteen hard, dus je krijgt knapperige chocoladestukjes in je ijs.

Frambozenijs in een chocolade bakje

Je kan de chocoladestukjes ook in een bepaalde vorm krijgen als je dat zou willen.

Als je een met boter licht ingevette ramekin bestrijkt met gesmolten chocolade en dan het frambozenijs erin giet, krijg je een chocolade bakje met frambozenijs. Wel de ramekin invetten!

Als je moeite hebt om het chocolade bakje uit de ramekin te krijgen, warm de buitenkant van de ramekin dan even met warme handen (handen even onder de warme kraan houden).

Geen ijsmachine

Je hebt geen ijsmachine voor dit recept nodig! En het is zo klaar! Je moet dit ijs wel meteen eten als het klaar is, want het smelt sneller dan gewoon ijs. Er zitten namelijk geen voedingsadditieven in.

Ik ben net naar Italië met vakantie geweest en heb daar even uitgebreid heerlijke gelato’s geproefd. Daar zat wel suiker in, dus ze waren niet keto. Echter er zaten geen additieven in en het viel me echt op dat ze ook heel snel smelten. Dus ik denk dat hoe snel ijs smelt, waarschijnlijk een goede indicator is van hoeveel rommel eraan is toegevoegd.

Dit ijs bevat weinig koolhydraten en kan gegeten worden op een ketogeen dieet!

Keto frambozen-stracciatella ijs

Frambozen-stracciatella ijs

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 173kcal

Ingrediënten

  • 50 gram chocolade Hands Off my chocolate 85%
  • 100 ml slagroom
  • 200 gram bevroren frambozen
  • 0.25 theelepel vanille extract

Instructies

  • Breek de chocola in stukjes en smelt in een au bain marie pan. Als je geen au bain marie pan hebt, smelt het dan in de magnetron (niet op de hoogste stand want dan verbrand het, doe een aantal keer 30 seconden of indien nodig iets langer op een lagere stand) of op matig vuur in een steelpannetje. Chocola nooit te heet laten worden, want dan wordt het bitter!
    Chocolade au bain-marie smelten
  • Maal de bevroren frambozen fijn (maar niet te fijn!) in een keukenmachine of met een staafblender.
    Keto ijs: Frambozen pureren
  • Klop de slagroom met het vanille extract. Als het stevig begint te worden, voeg dan de stukjes bevroren framboos toe en mix nog een aantal minuten (niet te lang).
    Keto frambozen-stracciatella ijs
  • Doe in glazen en schenk de chocola erover. Meteen serveren, want het smelt sneller dan gewoon ijs.
    Keto frambozen-stracciatella ijs

Nutrition

Calorieën: 173kcal | Bruto koolhydraten: 9g | Eiwit: 2g | Vetten: 14g | Sodium: 1mg | Potassium: 68mg | Fiber: 3g | Vitamin A: 50IU | Vitamin C: 12.4mg | Calcium: 20mg | Iron: 0.9mg | Netto koolhydraten: 6g | Macro Vetten: 74% | Macro Koolhydraten: 21% | Macro Eiwitten: 5%

2 reacties op “Frambozen-stracciatella ijs”

    1. Keto-Recepten

      Dit recept past prima op het keto dieet en kan zeker deel uitmaken van een gezonde leefstijl. Het bevat geen toegevoegde suikers, geen additieven, etc. Ik vind het belangrijk om natuurlijke en pure producten te gebruiken. Mijn gerechten bevatten daarom geen zoetstoffen, dus ook geen stevia, en geen andere additieven, zoals xanthaan gom, gluten, etc.

      Dit dessert is laag in koolhydraten, doordat je maar 12,5 gram chocola per portie gebruikt. Bovendien gebruik ik altijd 85% Hands Off my chocolate chocolade. Deze chocolade bevat 15 gram koolhydraten per 100 gram, dit is veel minder dan andere soorten chocolade. Je kan deze chocola onder andere bij de Jumbo kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.