keto kipnuggets

Keto kipnuggets

Deze keto kipnuggets zijn net even anders. Nou ja, vergeleken met McDonalds kipnuggets mag je gerust zeggen dat ze heel anders zijn. Ze hebben namelijk veel meer smaak en worden bovendien in de oven gebakken en dus niet gefrituurd.

Ze hebben een krokant korstje door de lekkere Italiaanse keto paneermeel gemaakt van amandelmeel, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en platte peterselie.

Lekker bijgerecht

Ik vind zelf dat deze kipnuggets heel lekker zijn met een  salade en zelfgemaakte  mayonaise en/of keto tomatenketchup. Je kan natuurlijk ook kant-en-klare mayonaise kopen.

Extra vetten

Het is belangrijk als je nog niet zo lang met het keto dieet bezig bent een bron van extra vetten aan deze maaltijd toe te voegen, want anders maak je het moeilijker om in ketose te komen en/of te blijven. Als je al goed fat-adapted bent zal dit niet per sé nodig zijn.

keto kipnuggets

Keto kipnuggets

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Gevogelte
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 4g
Calorieën: 435kcal

Ingrediënten

Italiaans paneermeel

  • 2 eetlepels platte peterselie
  • 60 gram pijnboompitten
  • 45 gram Parmezaanse kaas
  • 60 gram amandelmeel

Kipnuggets

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180º celsius.

Italiaans paneermeel

  • Was de peterselie, dep droog met keukenpapier en knip in stukjes, gebruik de steeltjes ook!
  • Hak de pijnboompitten in kleine stukjes. Malen met een molentje kan ook. Hoe fijner des te beter het aan de kip plakt.
    Fijn gehakte pijnboompitten
  • Rasp de Parmezaanse kaas zo fijn mogelijk. Op het plaatje is de Parmezaanse kaas eigenlijk niet fijn genoeg geraspt. Voeg het amandelmeel toe.
  • Meng alle ingrediënten voor het paneermeel goed door elkaar. Hoe fijner het paneermeel is des te beter het aan de kip plakt.

Kipnuggets

  • Snij de kipfilet in stukjes van 2-3 cm.
  • Doe de olijfolie bij de kip en meng goed door zodat elk stukje kip aan alle kanten met olijfolie bedekt is. Strooi de helft van het paneermeel over de stukjes kip.
  • Draai de stukjes kip om en strooi de rest van het paneermeel over de kip heen, zodat elk stukje aan alle kanten paneermeel heeft. Leg een vel bakpapier op een bakblik en leg de kipstukjes op het bakblik.
  • Afhankelijk van de grootte van de kipstukjes, bak de kipnuggets in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Halverwege de kipstukjes wel een keer omkeren.
    Gare kipnuggets
  • Serveer met mayonaise en keto ketchup om het juiste vetgehalte te bereiken.
    keto kipnuggets

Notities

 
 

Voedingswaarden

Calorieën: 435kcal | Bruto koolhydraten: 6g | Eiwit: 36g | Vetten: 31g | Sodium: 327mg | Kalium: 573mg | Vezel: 2g | Vitamine A: 294IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 14mg | Vitamine B5: 2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 4mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 3mg | Vitamine K: 45µg | Calcium: 174mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 13µg | IJzer: 2mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 75mg | Fosfor: 427mg | Selenium: 43µg | Zink: 2mg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 62% | Macro Koolhydraten: 5% | Macro Eiwitten: 32%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.