kip tonnato

Keto kip tonnato

Deze keto kip tonnato is een typische Italiaanse maaltijdsalade. Wat deze salade zo lekker maakt is de combinatie van de saus (tonnato) met de kipsalade.

Het lijkt misschien veel werk, maar als je een staafblender hebt dan ben je zo klaar.

Kip uit blik

Ik maak deze salade als we naar onze vakantie bestemming reizen met kip uit blik, maar je kan natuurlijk ook kipfilet gebruiken en dat even in een minuut of 10 in wat water gaar koken. Zodra het kippenvlees mooi wit is is het gaar. Als je je kipfilet eerst in stukjes snijdt zal het nog sneller gaar koken.

Kip moet natuurlijk wel altijd gekoeld bewaard worden in verband met het risico op voedselvergiftiging. Veel kip bevat helaas campylobacter en/of salmonella bacteriën en daar kan je flink ziek van worden.

kip tonnato

Keto kip tonnato

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Gevogelte, maaltijdsalade
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 850kcal

Ingrediënten

Tonnato saus

  • 30 ml kappertjes
  • 100 gram tonijn in olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gram basilicumblaadjes
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 160 ml mayonaise
  • 0.5 theelepel zout
  • 0.5 theelepel peper

Kip

  • 200 gram kipfilet (blikjes kipfilet kan ook)
  • water
  • snufje grof zeezout

Groene bladgroente

  • 200 gram wilde spinazie
  • 1 eetlepel roomboter

Instructies

Tonnato saus

  • Mix alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine of met een staafblender. Zet vervolgens in de koelkast zodat de smaak verder kan ontwikkelen. Houdt een theelepel kappertjes apart om later te garneren.

Kip

  • Kook de kipfilet in een pan met water en een snufje zout in ongeveer 15 minuten gaar. De kipfilet moet mooi wit van binnen zijn, dan is het goed gaar.

Groente

  • Voor de kleur is het mooi om snijbiet te gebruiken, maar je kan ook (wilde) spinazie of andijvie gebruiken. De groente goed wassen en dan droogdeppen of in een slacentrifuge drogen.
  • Smelt de boter in een diepe pan. De boter mag niet bruin worden. Doe de groente in de pan en laat een paar minuten slinken.
  • Leg de groente op een platte schaal. Snij de kip in plakken en leg op de groente en schenk hier de tonnato saus over heen. Strooi wat kappertjes erover heen en garneer met schijfjes citroen.

Nutrition

Calorieën: 850kcal | Bruto koolhydraten: 8g | Eiwit: 41g | Vetten: 73g | Sodium: 1929mg | Potassium: 1120mg | Fiber: 3g | Vitamin A: 11255IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 18mg | Vitamin B5: 2mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 42mg | Vitamin D: 4µg | Vitamin E: 6mg | Vitamin K: 765µg | Calcium: 176mg | Copper: 1mg | Folate: 231µg | Iron: 5mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 145mg | Phosphorus: 448mg | Selenium: 73µg | Zinc: 2mg | Netto koolhydraten: 5g | Macro Vetten: 77% | Macro Koolhydraten: 4% | Macro Eiwitten: 19%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.