Deze keto kip Tikka Masala is een ideaal slowcooker gerecht. Op de hoge stand is het in een uur of vier klaar, ik kook het meestal op de lage stand en dan heeft het zo’n 8 uur nodig.
Slowcooker
Keto kip Tikka Masala kan je ook in een braadpan maken, maar dan moet je in de buurt blijven en het heeft echt wel een aantal uur nodig. Dit is zo’n gerecht dat je het liefst op een iets lagere temperatuur voor langere tijd kookt, want dan krijgt het de meeste smaak. Het is daarom het allerlekkerst als je het in een slowcooker maakt.
Je kan dit gerecht dus prima op een doordeweekse dag maken. ’s Ochtends doe je alle ingrediënten in de slowcooker en als je ’s avonds thuiskomt is je eten klaar. Makkelijker kan toch niet! Als je weet dat je veel langer dan 6 uur weg bent, voeg dan 100 ml water aan je slowcooker toe.
Kokosmelk
Dit gerecht maak je met kokosmelk. Niet alle kokosmelk bevat weinig koolhydraten. Hier kan je mijn review over de beste kokosmelk voor op het keto dieet lezen.
Tomatenblokjes uit blik
Je gebruikt ook tomatenblokjes uit blik in dit recept. Net als met kokosmelk is het belangrijk om tomatenblokjes met zo min mogelijk koolhydraten te kiezen, ook daar kan nogal wat verschil in zitten. Lees daarom voordat je je boodschappen doet, mijn review over tomaten in blik.
Bijgerecht
Keto kip Tikka Masala is heel lekker met gele bloemkoolrijst. Ook dat is zo klaar, want bloemkool kan je van te voren raspen en dan invriezen totdat je het nodig hebt. Konjac rijst is ook een optie en is nog sneller klaar.
De garam masala spice mix kan je makkelijk zelf maken, hier kan je het recept vinden. Je kan ook een kruidenmix van Jonnie Boer gebruiken. Een ander merk kan misschien ook, maar kijk wel of er geen toegevoegde suikers of zetmeel in zitten.
Mee naar werk of school
Maak wat extra, zodat je genoeg hebt voor lunch op werk of school. Doe het in een goed af te sluiten lunchbox. Ik gebruik zelf deze lunchboxen, ze kunnen namelijk ook in de magnetron, vaatwasser en vriezer! Ik heb eentje al zo’n 10 jaar!
Keto kip Tikka Masala
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Vlees
- 1000 gram kippendijtjes / kippenpoten / hele kip
Kruiden en specerijen
- 2 eetlepels Garam Masala
- 4 teentjes knoflook
- 4 cm verse gemberwortel
- 2 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels gerookte paprika poeder
- 400 tomatenblokjes uit blik
Vetten
- 100 ml kokosolie
- 100 ml kokosmelk (Aroy D)
Instructies
Vlees bereiden
- Snijdt de kip in grote stukken. Het vel en de botten niet verwijderen, want deze geven extra smaak.
- Schil de gember en rasp in kleine stukjes, gooi het hele vezelige gember weg. Maak de teentjes knoflook schoon en rasp ook in kleine stukjes.
- Doe de kokosolie samen met de kip in de slowcooker.
- Strooi de gember en knoflook over de kip.
- Voeg nu alle specerijen behalve de verse koriander toe.
- Voeg de tomatenblokjes aan de slowcooker toe.
- Voeg de kokosmelk toe.
- Meng alles goed door elkaar heen.
- Kook dit op de lage setting voor 8 uur of kook het in 4 uur op de hoge setting. Het geeft niet of de stoofpot een paar uur langer kookt, in de slowcooker zal het niet aanbranden of taai worden.
Serveren
- Haal de botjes en eventueel het kippenvel eruit. Serveer met bijvoorbeeld bloemkoolrijst.