Keto kat is op dieet

Het leven van een keto kat – Deel 2: alles over kattenvoer

Allerlei soorten kattenvoer

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben gelezen, had ik geen zin om van mijn droge brokjes over te stappen naar rauw vlees of verse vis.

Eigenlijk waren mijn droge brokjes een soort ‘fast food’ voor katten. Ze waren erg ongezond, want er zaten heel veel dingen in die katten in de natuur helemaal niet zouden eten. Er zat bijvoorbeeld maïs, tarwe, bietenpulp en zoetstof in. Er zat heel weinig vlees in, minder dan de helft was kip en kalkoen. Ze waren wel heel lekker!

Iams

Sinds ik klein was, heb ik altijd al Iams gegeten. Mijn baasje dacht dat dit goed voor mijn tanden was, omdat ik dan goed moest kauwen.

Ze gaf mij ook wel rauw vlees, maar ik weigerde dat te eten. Ik lustte ook geen gekookt vlees, rauwe vis, of gekookte vis.

Ik was zo gewend aan mijn droge kattenbrokjes dat ik al dat rauwe eten er maar raar uit vond zien. Ik vond het ook stinken, ik wou er niet eens dichtbij komen!

Eén keer probeerde mijn baasje mij alleen rauw vlees te geven. Ze gaf me helemaal geen droge brokjes. Ik had natuurlijk honger, maar ik at het toch niet op.

Ik hield heel erg van de smaak van Iams, en het geurtje, dus ik ging niet van eten veranderen!

Kattensnoepjes

Mijn baasje gaf me soms ook kattensnoepjes om mee te spelen. Dan gooide ze een snoepje en ik ging er heel hard achteraan rennen. Dat vond (en vind) ik, een heel leuk spelletje!

Ik had ook een speciaal kattenspeeltje: een bal met een gaatje erin. Ik moest de bal rond rollen en dan kwamen er lekkere kattensnoepjes uit. Een heel leuk spelletje! Ik speelde het dus graag en vaak. Mijn baasje dacht dat dat heel goed was voor mij, want ik kreeg dan veel beweging. Nou viel dat wel mee, want ik wist wel dat de snoepjes allemaal uit het gaatje kwamen als je op de bal sloeg. Je hoefde er namelijk helemaal niet achteraan te rennen. Maar, dit was natuurlijk niet zo gezond voor mij! Ik werd dus dikker en dikker.

Dieetvoer

Mijn baasje had bij de dierenarts Hills Prescription Diet Feline R/D Weight Reduction gekocht. Het is een speciaal dieetvoer voor te dikke katten. Ik vond het maar vies, maar ja, omdat ik er goed door zou afvallen (en dus onder het tuinhek door zou passen) at ik het wel.

Toch viel ik niet af. Gek genoeg, werd ik juist 200 gram zwaarder! Ik kreeg echt een hangbuikje. Toen mijn baasje een keer keek wat er in het voer zat, zag ze dat er ook granen en plantaardige eiwitten in zaten. Gek genoeg, zat er niet zo veel vlees in. Een wilde kat zou zoiets dus waarschijnlijk niet eten.

Canagan

Toen is mijn baasje op zoek gegaan naar kattenvoer met veel vlees. Daarom kocht mijn baasje Canagan. Canagan is een kattenvoer zonder granen. Meer dan de helft was vlees of vis. Maar, er zaten ook dingen in die je toch echt niet in kattenvoer zou verwachten, zoals: zoete aardappel, gewone aardappel, alfalfa, veenbes, zoetstoffen, appel, wortel, spinazie, zeewier, kamille, pepermunt, goudsbloem, anijszaad en fenugriek.

Toch vond ik Canagan wel lekker. Maar, van Canagan kreeg ik enorm veel dorst! Mijn baasje dacht toen dat ik diabetes aan het krijgen was, daarom moest ik dus weer naar de dierenarts, terwijl ik helemaal niet van dierenartsen houd, en dat weet ze!

Bekijk nu Aflevering 2 van mijn Youtube serie hieronder! Tot de volgende keer!

1 gedachte over “Het leven van een keto kat – Deel 2: alles over kattenvoer”

  1. Vervelend hoor keto – kat, dat je niet meer onder het tuinhek past. Ik ben benieuwd hoe het afloopt bij de dierenarts. Je hebt gelukkig een baasje die goed voor je zorgt. Veel succes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.