Het leven van een keto-kat – Deel 1: Even introduceren

In deze blog zal ik mij even introduceren. Ik ben Solo, ik ben te dik. Ik ben niet de enige.

De schatting is dat inmmiddels meer dan de helft van alle huisdieren in Nederland overgewicht heeft. Ook onder katten is dit een enorm probleem aan het worden.

Even introduceren

Naam: Solo

Geslacht: ex-mannetje

Leeftijd: 6 jaar oud

Kleur: cypers

Hobby’s: eten, slapen en heel veel knuffelen

Vrienden: De Rode Kat en De Lapjes Poes

Social Media: Ik deel een youtube account (Keto-recepten), waar ik mijn serie Keto Kat op post, en ik heb een eigen Instagram (de_echte_keto_kat)

Hallo!

Ik ben Solo, een mooie Hollandse kater. De dierenarts zegt dat ik obees ben, maar ik vind zelf meer dat ik veel noodvooraden heb. Het is soms wel onhandig, bijvoorbeeld als ik onder het tuinhek door wil.

Het begin van mijn dieet

Een paar weken geleden kreeg ik opeens enorm veel dorst. Mijn baas dacht dat ik diabetes aan het krijgen was. Daarom moest ik op een streng dieet. Op zich wou ik wel al afvallen, maar ik had het te druk met slapen. Ik zat eigenlijk mijn kop in het zand de voerbak te steken.

Geen vers vlees

Mijn baas had besloten dat ik vers vlees moest gaan eten, maar daar ging ik niet aan beginnen! Ik weet wel dat je daar voedselvergiftiging van kan krijgen. Ze hebben toen van alles geprobeerd: biefstuk, zalm, kippenlever, kipfilet, enzovoort. Maar daar trapte ik niet in!

Toen gingen ze het mengen met mijn droge brokjes. Dat was pas echt vies.

Toen heb ik ze maar ’s nachts steeds wakker gemaakt, omdat ik geen normaal eten kreeg en verrekte van de honger. Zoals ik al dacht, kregen ze daar al snel genoeg van.

Tot mijn baas op een dag met een nieuw soort kattenvoer thuis kwam! Lees mijn volgende blog om er achter te komen hoe dat afliep. Bekijk ook de eerste aflevering van mijn serie Keto Kat op youtube of hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.