keto kat gewichtsplateau

Het leven van een Keto-Kat – Deel 4: gewichtsplateau

In mijn vorige blog heb ik verteld over Bozita. Bozita vond ik na een tijdje steeds lekkerder, en ik viel eindelijk af! Maar het bleef niet zo goedgaan. Ik bereikte namelijk een gewichtsplateau. Daar ga ik het in deze blog over hebben.

Gezond eten

Zoals jullie weten leerde ik door Bozita ook vlees en vis eten. Na een tijdje ging ik zelfs rauw vlees en rauwe vis eten! Zelfs vissenkoppen! Eerst wilde ik daar niet eens bij in de buurt komen,

Dit was natuurlijk een enorme stap vooruit. Mijn baasje ging mij dus aanmoedigen door mij vaak een stukje rauw vlees of rauwe vis te geven. Elke keer als ze aan het koken was, kreeg ik wat. Ik kreeg ook wat als ze naar de markt of naar de slager was geweest.

De hele dag eten

Inmiddels vond ik rauwe vis en rauw vlees dus heel lekker. Alleen zitten in rauwe vis en rauw vlees niet alle vitaminen en mineralen die je als kat nodig hebt. Daarom kreeg ik dus ook nog Bozita.

Maar, het was natuurlijk niet zo gezond dat ik de hele dag door zat te eten! Ik heb mijn baasje zo getraind dat ik altijd als eerste ontbijt krijg. Ik ga gewoon iedereen wakker maken en iedereen voor zijn voeten lopen. Uiteindelijk werkt dit altijd, het is gewoon een kwestie van volhouden.

Ik probeer altijd te regelen dat ik uiterlijk om 7.00u ’s ochtends mijn ontbijt heb gekregen. Het liefst natuurlijk wat eerder. Ik krijg dan dus Bozita.

Wat later gaat mijn baasje ontbijt maken. Meestal maakt ze roerei met zalm (ik vind zowel rauwe zalm als gebakken stukjes zalm heel lekker) of een biefstukje met gebakken ei of eieren met spek. Ik zeg wel spek, maar eigenlijk is het hele lekkere Italiaanse Parmaham, daar ben ik dus ook gek op. Soms maakt ze wafels of poffertjes of pannenkoeken, maar dat is meestal in het weekend, gelukkig maar. Ik houd daar namelijk helemaal niet van.

Nadat ze ontbijt heeft gemaakt, gaat ze lunch voor naar school klaarmaken. Met wat mazzel zit daar ook iets bij wat ik lust. Sowieso, zorg ik dat ik in de keuken blijf.

Dus ’s ochtends kreeg ik eerst Bozita voor ontbijt. Daarna kreeg ik nog wat vlees of vis van mijn baasje, terwijl ze voor de familie ontbijt maakt. Voor lunch kreeg ik meestal ook wel wat.  ’s Avonds kreeg ik natuurlijk mijn normale portie Bozita. Als mijn baasje nieuwe gerechten aan het uitproberen is, zorg ik natuurlijk ook dat ik in de buurt blijf.

Op een gegeven moment ging ik zelfs de hele tijd in de keuken zitten wachten en flink miauwen tot er wat eten mijn kant op kwam. En als ik mijn baasje thuis hoorde komen van de markt of de slager, zorgde ik dat ik haar al stond op te wachten. Dat vinden baasjes heel leuk als je dat doet, dus je hebt dan een goede kans dat je wat lekkers krijgt.

Gewichtsplateau

Dit kon natuurlijk niet lang goed gaan. Ik ging namelijk van twee keer per dag eten naar de hele dag door eten. Ik bereikte een gewichtsplateau. En daar bleef het niet bij, ik kwam zelfs weer wat aan!

Toen mijn baasje door kreeg dat ik weer aan kwam, besloot ze dat ik echt moest stoppen met de hele dag te snacken. Zo zie ja maar, zelfs als je heel gezond eet kan je dus nog steeds aankomen. Het gaat er dus niet alleen om wat je eet, maar ook hoe vaak en wanneer je eet. Daar is zelfs wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, ik geloof bij mensen en ratten ofzo.

Intermittent fasting

Mijn baasje volgt het keto dieet al een tijdje en zij had ook op een gegeven moment een gewichtsplateau bereikt. Het komt dus ook bij mensen voor! Zij heeft toen besloten om aan intermittent fasting, te gaan doen.

Ze dacht dat dat misschien ook wel goed voor mij zou zijn!

Ik ging dus ook intermittent fasting. Ik kreeg ’s ochtends één derde pak Bozita, en ’s avonds weer één derde pak. Als ik rauw vlees of vis kreeg, kreeg ik het tegelijk met mijn Bozita. Ik kreeg nu ook iets minder vaak rauw vlees en rauwe vis, maar ik kreeg het tenminste nog wel.

Ik deed nu dus echt mee aan het keto dieet. Een echte Keto Kat dus!

Weer afvallen

Eerst bleef ik nog een tijdje in de keuken miauwen. Ik dacht namelijk dat ze mij was vergeten plus ik was het er eerst ook niet mee eens! Vooral niet als mijn baasje zei dat katten in het wild ook niet de hele dag te eten hebben. Ze beweerde ook dat wilde katten soms wel langer dan  12 uur moeten vasten. Bijvoorbeeld als het ze niet gelukt is om iets te vangen.

Ik ben natuurlijk een huiskat. Ik ben helemaal geen wilde kat en dat wil ik ook helemaal niet. Bovendien heb ik nog nooit een muis of vogeltje gevangen. Maar ja, ik kon er niet heel veel aan veranderen.

Verder was het natuurlijk een hele overstap voor mij: van de hele dag door eten naar twee keer per dag eten. Maar het wende al gauw en ik begon weer af te vallen!

Het ging eerst nog langzaam. Maar na een tijdje ging het wat sneller, totdat ik weer even veel afviel als voordat ik het gewichtplateau had bereikt! Eigenlijk ben ik nu best blij. Ik ben best slank en heel fit. Ik kan weer heel goed klimmen, rennen en pas nu makkelijk onder het tuinhek door.

Aflevering 4

Bekijk ook Aflevering 4 van mijn YouTube serie Keto Kat. Mijn volgende blog wordt een speciale blog, een verrassing!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.