keto dieet tegen griep

Keto dieet tegen dodelijke griep

Een recent onderzoek van Yale University laat in een muizenstudie (dus geen mensen) zien dat de manier waarop het lichaam vet verbrandt om ketonen te produceren, het immuunsysteem kan activeren om het griepvirus (niet Corona, maar een ander virus) beter te bestrijden door de activering van speciale immuuncellen.

Akiko Iwasaki en zijn collega’s publiceerden hun onderzoek in het peer-reviewed tijdschrift Science Immunology op 15 november 2019. Hun studie vergelijkt de reactie op een dodelijk griepvirus tussen muizen op een keto dieet en muizen op een koolhydraatrijk dieet. In deze muizenstudie wordt aangetoond dat het keto dieet de muizen tegen dodelijke griep kan helpen beschermen.

Activering van speciale immuuncellen

Akiko Iwasaki en zijn team wilden onderzoeken hoe het keto-dieet kan helpen om inflammasomen te blokkeren. Inflammasomen activeren het immuunsysteem en tijdens een infectie kunnen ze cellen beschadigen of vernietigen. De onderzoekers ontdekten dat de keto-muizen niet alleen een grotere overlevingskans hadden vergeleken met de muizen op een koolhydraatrijk dieet, maar ook dat de keto muizen betere longfunctie hadden.

Iwasaki en zijn collega’s ontdekten dat de longen van de keto-muizen minder werden aangetast door de griep en dat het keto-dieet de longcellen van de geïnfecteerde muizen meer energie gaf om infecties te bestrijden. De onderzoekers ontdekten dat het keto dieet gamma-delta T-cellen in de longen activeert. Deze speciale T-cellen waren nog niet eerder in verband gebracht met het griepvirus.

Ze ontdekten dat deze cellen een rol spelen in de reactie van je immuunsysteem op ernstige griep. Doordat deze immuunsysteemcellen geactiveerd worden, wordt de slijmproductie uit luchtwegcellen in de longen verbeterd en die kunnen het virus dan beter vangen. Muizen die een koolhydraatrijk dieet kregen zagen geen toename in de afgifte van deze speciale immuunsysteemcellen en hadden daardoor een grotere kans om aan griep te overlijden.

Keto-adapted

Alleen muizen die volledig keto-adapted waren, hadden de speciale immuuncellen om het dodelijk griepvirus te bestrijden. Dit suggereert dat het nemen van exogene ketonen (keton supplementen, MCT olie) zonder dat je stofwisseling zelf ketonen produceert niet werkt.

Ook bij mensen?

Dit onderzoek werd bij muizen uitgevoerd, want je kan mensen natuurlijk niet met een dodelijk griepvirus gaan infecteren. We kunnen dus niet met zekerheid zeggen of het keto dieet ook mensen tegen een heel gevaarlijk griepvirus kan beschermen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.