Deze chocolade mousse is voor de échte chocolade liefhebber. Hij heeft een fluwelen maar heel intense chocolade smaak.

Ik voeg geen suiker of zoetstoffen toe, het is dus echt belangrijk dat je de juiste chocolade gebruikt.

Ik gebruik 85% Hands Off my chocolate (verkrijgbaar bij Jumbo, AH en Hoogvliet), want ik vind dit de prettigste chocolade die laag in koolhydraten is om mee te koken. Natuurlijk is Lindt 99% of 100% nog lager in koolhydraten, maar daar kan je niet goed mee koken. Het wordt te droog, te snel bitter en werkt dus niet zo goed.

Cacao percentage en hoeveelheid koolhydraten

Het percentage cacao zegt trouwens nog niet eens zo veel over hoeveel koolhydraten in een bepaald soort chocolade zit. Als je de verschillende soorten chocola die allemaal 85% cacao zijn vergelijkt, zal je zien dat het aantal koolhydraten enorm verschilt van merk tot merk! Donkere chocola is dus lang niet altijd laag in koolhydraten!

Keto chocolade mousse

  • 80 gram 85% chocolade
  • 50 ml slagroom
  • 50 gram mascarpone
  • 0.25 theelepel vanille aroma of rum aroma
  1. Doe heet water in de onderste pan van de au bain marie pan. Vul niet te hoog, want als het water kookt mag het de bovenste pan niet aanraken! Zet de complete pan zonder deksel op hoog vuur en breng aan de kook.   2. Hak de chocolade in kleine stukjes of rasp de chocolade.   3. Doe de chocolade in de au bain marie pan en laat smelten. Zodra de chocolade gesmolten is, het vuur direct uitzetten.  4. Voeg nu de helft van de ongeklopte slagroom toe en meng door de chocolade heen. De hete chocolade zal de room direct opnemen.   5. Voeg nu de vanille of rum aroma toe en meng door. Voeg nu ook de mascarpone toe en roer door totdat alle mascarpone is opgenomen en je een gladde mousse hebt. Als dit niet goed lukt, kan je het vuur weer even aanzetten (matig), maar zodra de mascarpone gaat smelten het vuur weer direct uitzetten.  6. Doe de mousse in glazen en zet in de koelkast. Je kan nu de rest van de slagroom kloppen. Zodra de mousse is afgekoeld kan je hem met een toef slagroom serveren. Je kan eventueel wat cacaopoeder over de slagroom strooien.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *