In dit recept voor keto bagels reken ik 2 keto kleinere bagels of 1 grote bagel per persoon. Deze keto bagels zijn ook heel geschikt om mee te nemen naar werk of school. Je kan dan een aantal grote bagels voor volwassenen en kleinere bagels voor kinderen maken.
Keto bagels: glutenvrij, makkelijk en kunnen ingevroren worden
Keto bagels maak je niet met tarwemeel, maar ze hebben wel een mooie elastische structuur. Verder zijn ze natuurlijk glutenvrij. Nog een voordeel is dat ze heel snel klaar zijn en je hebt bovendien niet veel ingrediënten nodig.
Je kan keto-bagels ook goed van tevoren maken en invriezen. ’s Ochtends even in het broodrooster en je hebt een lekker snel ontbijtje! Het loont dus om een grotere portie te maken.
Kant-en-klare geraspte mozzarella
Het is wel belangrijk dat je de juiste soort kaas gebruikt, want anders werkt dit recept totaal niet! De enige kaas waar het mij bij lukt is geraspte mozzarella kant-en-klaar uit de supermarkt. Ik heb het ook met jonge Gouda kaas geprobeerd, maar dat lukte totaal niet. Met heel fijn gesneden mozzarella bolletjes werkte ook niet heel goed.
Normaal gebruik ik geen kant-en-klare geraspte mozzarella omdat daar wat zetmeel aan toegevoegd wordt om te voorkomen dat het gaat klonteren. Maar voor dit gerecht heb ik dus een uitzondering gemaakt.
Weegschaal
Ik gebruik een keukenweegschaal die ik steeds op nul zet voordat ik het volgende ingrediënt aan de kom toevoeg. Dit maakt het wegen veel sneller en zo is het nog eenvoudiger om je eigen keto bagels te maken. Ik doe alle ingrediënten ook al direct in een stenen kom die de magnetron in kan.
Geen magnetron?
Als je geen magnetron hebt, dan kan je de mix van amandelmeel, geraspte mozzarella en roomkaas in een steelpannetje op matig vuur verwarmen. Doe dan wel eerst de geraspte mozzarella in de pan, met daarbovenop de roomkaas en helemaal bovenop het amandelmeel. En roer regelmatig door. Je wilt een elastisch deeg, je wilt dus niet dat alle mozzarella ook al helemaal gesmolten is.
Keto bagels
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 85 gram amandelmeel
- 170 gram geraspte mozzarella
- 30 gram roomkaas
- 1 ei
- 1 theelepel baksoda (of bakpoeder)
- 1 theelepel psyllium
- 2 eetlepels sesamzaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225° celsius.
- Zet een kom die straks in de magnetron kan op je keukenweegschaal. Weeg het amandelmeel en zet je weegschaal dan opnieuw op nul.
- Voeg nu de mozzarella toe en zet de weegschaal daarna opnieuw op nul.
- Voeg de roomkaas toe.
- Meng de geraspte mozzarella kaas met het amandelmeel en de roomkaas al een beetje door elkaar heen.
- Zet dit beslag 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Haal het beslag uit de magnetron en roer even goed door.
- Zet het voor de tweede keer, 30 seconden lang op de hoogste stand in de magnetron.
- Klop ondertussen het ei los in een kommetje of beker.
- Voeg nu de baksoda of bakpoeder, de psyllium en de helft van het ei aan de kom met het beslag toe. Maak in een mooi elastisch deeg. Als het deeg te droog is meer ei toevoegen. Als het deeg te plakkerig is, een beetje extra psyllium toevoegen en de volgende keer minder ei toevoegen. Verdeel het deeg in 1 grote bal per persoon voor een grote bagel of 2 kleine balletjes per persoon voor kleine bagels. Maak het bolletje deeg in een worstje.
- Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Vorm het worstje in een bagel-vorm. Zorg dat het gat in het midden vrij groot is, want het beslag gaat een beetje uitlopen. Bestrijk de bagels met losgeklopt ei, zowel aan de bovenkant als zijkanten.
- Strooi sesamzaad en/of maanzaad over de bagels heen.
- Leg de bagels op het vel bakpapier op de bakplaat. Leg ze niet te dicht op elkaar.
- Bak de bagels 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bagels uit de oven als ze goudbruin zijn.
hoi, zojuist de bagels gemaakt. Ze zijn heerlijk en het recept is heel duidelijk.