Ben je op zoek naar een granola reep? Maaltijdrepen, zoals deze granola reep, zijn heel populair. Je kan ze makkelijk meenemen naar school of werk.
Deze reep bevat 6 gram netto koolhydraten. Als uitzondering kan het dus best een keer, alleen raad ik af om wat uiteindelijk toch meer een tussendoortje is (want ik denk niet dat je hier voldoende aan hebt als lunch), te vaak te eten. Je kan een hoop groenten eten voor die hoeveelheid koolhydraten en die bevatten bovendien meer vitamines en vezels.
Granola reep aan je smaak aanpassen
Bovendien is het makkelijk om de ingrediënten van de granola reep aan je eigen smaak aan te passen. Je kan bijvoorbeeld in plaats van amandelen, pecannoten, hazelnoten of macadamia nootjes gebruiken.
Hetzelfde geldt voor de tahini. In plaats van tahini kan je een notenpasta, zoals hazelnootpasta of amandelpasta gebruiken. Pindakaas kan natuurlijk ook, kies dan wel een pindakaas die alleen pinda’s bevat en geen suiker en/of zaad-oliën bevat.
Zoetstof
In veel keto recepten wordt gebruikt gemaakt van zoetstof, zoals stevia en vaak wordt stevia gecombineerd met erythritol om de bittere nasmaak te verbloemen. Hier kan je meer over zoetstoffen lezen.
Kijk uit met suikeralcoholen, want als je er voor gevoelig bent, kun je flink last van je maag krijgen (opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree, etc.).
Ik heb wat banaan aan deze granola toegevoegd. Je kan dit natuurlijk weglaten, maar met banaan is het wel lekkerder. Om die reden kan het handig zijn om banaan in plakjes in te vriezen. Zo kan je een klein beetje banaan gebruiken als dat nodig is.
Granola reep
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 150 gram geroosterde amandelen
- 50 gram in stukjes gesneden 85% Hands Off My Chocolate
- 10 gram gesmolten kokosolie
- 10 gram gemalen kokos
- 50 gram banaan
- 2 eetlepels tahini (of notenpasta)
- 1 ei
- snufje zout
- snufje kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
- Mix alle ingrediënten in een handblender door elkaar. Je wilt niet alle amandelen opbreken, dus hou er een aantal apart.
- Goed door elkaar mengen met een staafblender. Het geeft niet of je nog wat stukjes chocola hebt. Als je alles gemengd hebt, leg je het op een snijplank en meng je de apart gehouden amandelen er doorheen.
- Leg een vel bakpapier in een vierkante of rechthoekige ovenschaal en spreidt de granola mix over de bodem uit in een laagje van ongeveer 1 cm dik.
- Bak de granola in 20 minuten gaar. Je kan na 15 minuten de granola al even uit de oven halen en er een repenpatroon in snijden. Bak daarna de laatste 5 minuten indien nodig.
- Laat de granola nu heel goed afkoelen op het aanrecht.
- Je kan eventueel nog wat extra chocola smelten in de magnetron en daar wat ongeklopte slagroom doormengen. Dit kan je dan in een patroontje over de granola drizzelen.