Gezond genieten

December is een maand om te genieten. Het kan een lastige maand zijn op het keto dieet, maar toch kan je wel degelijk in ketose blijven en genieten.

Lekker eten

Op het keto dieet kan je lekker eten, maar je moet het wel vaak zelf klaarmaken.

Toch hoeft dit niet veel werk te zijn. Een schaal met vleeswaren, dips (of mayonaise), wat groenten en/of gevulde eieren is zo gemaakt. Investeer anders in een slowcooker of kijk bij de 15 minuten maaltijden. Het belangrijkste is plannen, boodschappen in huis halen en realistisch zijn wat je wel en niet kan doen. Als je weet dat je weinig tijd hebt, doe dan wat makkelijks.

Koken voor vrienden en familie

Krijg je je familie op bezoek? Vrienden?

Ook dat hoeft echt geen probleem te zijn. Gourmetten is de makkelijkste optie, maar je kan ook andere dingen doen.

Hier kan je daar meer over lezen.

Uit eten gaan

Ook als je uit eten gaat kan je prima in ketose blijven. Je zal merken dat de meeste restaurants heel bereidwillig zijn om je aardappeltjes of frietjes door een extra portie groente te vervangen.

Het is vooral een kwestie van weten wat je wel en niet kan eten en drinken. Hier kan je daar meer over lezen.

Dus ook al is december best een lastige maand, omdat overal om je heen eten met veel koolhydraten is, met een beetje planning is het best te doen. Het kan helpen om jezelf heel goed voor ogen te houden waarom je dit doet, waarom je het keto dieet volgt en hoeveel vooruitgang je al gemaakt hebt. Hier kan je daar meer over lezen. En mocht het toch niet helemaal gelukt zijn, probeer dan de volgende dag strikt te zijn zodat je snel weer in ketose raakt.

Slaapritme

Wat ik zelf het lastigst vind is om mijn slaapritme vol te houden. Je bent gewend om op een bepaalde tijd naar bed te gaan en een bepaalde tijd op te staan. Maar ja, etentjes tot laat, vakantie –  dus lekker uitslapen, je ritme is dan al snel verstoord en hier kan je nog tijden last van houden. Je krijgt in feite een soort jetlag en dat maakt weer dat je gevoeliger wordt om ziek te worden.

De meest succesvolle (maar niet altijd makkelijke) manier om aan je slaapritme vast te houden is door elke ochtend op je gewone tijd op te staan. Dus ook als je heel laat naar bed bent gegaan. Je bent dan wel bekaf de volgende dag, maar het zorgt er voor dat je de volgende dag makkelijker op de gewone tijd weer kan inslapen. Als je echter gaat uitslapen is de kans groot dat je niet op je gewone tijd kan inslapen en zo een verstoord ritme krijgt. Hier kan je daar meer over lezen.

Ook naar buiten

Het is zo verleidelijk om lekker binnen te blijven, maar probeer om elke dag een uurtje naar buiten te gaan. Ook als het guur is, ook als het regent, ook als het koud is. Probeer ook daar van te genieten of stel jezelf een lekkere keto cappuccino met kokosmelk of een lekker kopje thee in het vooruitzicht.

Ontspannen

Vaak draait het om eten en drinken als we proberen te ontspannen, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Probeer tijd voor je hobby vrij te maken. Als je op het moment niet echt een hobby hebt, misschien is het dan een idee om na te denken wat je leuk zou vinden om te doen, browse het internet voor ideeën. Zelf heb ik besloten om mijn eigen zeep te gaan maken, dat lijkt me namelijk heel leuk om te doen.

Of ga een goed boek lezen, kijk die TV serie die je altijd al hebt willen zien, speel een bordspel met de kinderen, maak een ouderwetse puzzel met heel veel stukjes. Er is zo veel om uit te kiezen.

Het is natuurlijk niet zo dat je persé iets moet doen, niks doen kan ook heel prettig zijn al is het voor veel mensen best lastig zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.