uit eten gaan op het keto dieet

Uit eten gaan

Uit eten gaan en toch in ketose blijven? Je kan het keto dieet prima in je sociale leven inpassen. Heel veel kan je namelijk wel eten. Dus focus op wat wel kan in plaats van wat niet kan. Zodra je het keto dieet al langere tijd volgt, zal je merken dat je daar heel handig in wordt.

Koolhydraten & uit eten gaan

Het is belangrijk om te zorgen dat je maaltijd voldoende vetten bevat. Je kan altijd om extra boter, mayonaise of olijfolie vragen. Je zal merken dat restaurants in het algemeen heel welwillend zijn en dat het echt geen probleem is.

Vraag om een extra portie groenten in plaats van aardappels/friet/rijst etc. Je kan in principe alle vlees/vis/gevogelte gerechten (liefst wel zonder saus) en verreweg de meeste groenten eten. Probeer alleen groenten die onder de grond groeien, zoals aardappels, bietjes, wortels, schorseneren, pastinaken en andere groenten hoog in zetmeel zoals zoete aardappels, pompoen, te vermijden. Salades zijn meestal een goede optie.

Uit eten gaan: Niet alle restaurants

Niet alle restaurants zijn even geschikt als je uit eten gaat. Een pizzeria is geen goed idee, want daar heb je maar heel beperkte keus – alle pizza’s vallen af. Vegetarische restaurants zijn ook niet geschikt, aangezien je geen peulvruchten kan eten. Je moet ook uitkijken met Chinees-Indische restaurants, vanwege de vele sausjes, marinades en rijstgerechten, hetzelfde geldt voor Sushi bars. Toch kan het wel als je heel goed oplet en uitlegt wat je wel en niet wilt eten.

Beste restaurants op het keto dieet

Restaurants waar een grill is, visrestaurants, brasserie’s, steakhouse, Italiaanse restaurants en eigenlijk de meeste andere restaurants zullen geschikt zijn. Vaak hoef je maar kleine aanpassingen te maken, zodra je goed weet hoe het keto dieet werkt. Uit eten gaan is dus eigenlijk helemaal niet zo’n probleem.

Alle soorten vlees, vis, gevogelte en eiergerechten zijn prima. Een glas wijn is ook echt geen probleem. Dessert kan lastig zijn, maar wat bosvruchten en/of een kaasplankje kan wel een goede keto optie zijn. Slagroom is vrijwel altijd gezoet, dus dat is weer geen goede optie.

Een keertje veel koolhydraten gegeten?

Natuurlijk zal het voorkomen dat je soms toch te veel koolhydraten eet om in ketose te blijven. Ook dat is niet het einde van de wereld, want door je even een paar dagen heel strikt aan het keto dieet te houden zal je al snel weer in ketose komen.

Als je net met het keto dieet begonnen bent is het beter om dit niet te doen, maar zodra je fat-adapted bent en het keto dieet je leefstijl is geworden is dit niet echt onoverkomelijk probleem. Je lichaam heeft inmiddels geleerd hoe het kan switchen van suikerverbrander naar vetverbrander! Het keto dieet geeft je dus heel veel flexibiliteit.

Appelazijn en beweging

Als je van te voren weet dat je te veel koolhydraten gaat eten kan je een aantal dingen doen. Er is onderzoek dat laat zien als je 2 eetlepels appelazijn met water ongeveer 30 minuten voor de maaltijd met koolhydraten drinkt, dit er voor zorgt dat de stijging in je bloedsuikergehalte minder groot is. Als gevolg zal je insuline niveau ook wat minder stijgen en hierdoor zal je ook weer eerder in ketose kunnen komen.

Het is ook een goed idee, om voordat je relatief veel koolhydraten eet, een vorm van exercise te doen. Dit kan een lange wandeling zijn. HIerdoor zorg je dat opgeslagen glycogeen gebruikt kan worden en er plek is om overtollige glucose als glycogeen in je spieren op te slaan. Dan hoeft het dus niet direct als lichaamsvet opgeslagen te worden.

Meer koolhydraten betekent minder vetten

Vaak weet je van te voren of je je niet aan het keto dieet gaat houden. Als dit zo is, verminder dan de hoeveelheid vetten. Voeg dus geen extra vetten aan je maaltijden toe, als je weet dat je uit ketose bent of zal komen. Dus als je een etentje gepland hebt en weet dat je brood/pasta/rijst/dessert gaat eten, neem dan geen extra vetten, zeker niet bij die maaltijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.