BBQ is heel keto

Thuis een etentje

BBQ is heel keto

Vrienden of familie uitnodigen voor een etentje of feestje?

Met mooi weer is een BBQ een goede optie, maar zodra het kouder wordt is gourmetten heel keto!

Je kan dus prima samen met je familie en vrienden een keto maaltijd eten. Kijk wel uit met kant-en-klare vleesschotels van de supermarkt, want marinades bevatten vaak suiker of zoetstoffen. Als je vlees wilt marineren, maak dan zelf een marinade zonder suiker/gezoete ketjap of koop gewoon vlees bij je slager en wrijf het eventueel met wat kruiden in. 

Je kan ook prima een eigen vleespakket samenstellen met wat kipfilet, biefstuk, hamlappen, hamburgers en mini slavinken.

Groentes zoals courgettes, tomaatjes, stukjes paprika, dunne asperges en champignons zijn ook heel geschikt als je gaat gourmetten. De truc is om je groenten in dunne reepjes of plakjes te snijden zodat ze snel gaar zijn. 

kwartel eitjes

Vooral voor kinderen is het leuk om spiegeleitjes met kwartel eieren te maken.

Je kan natuurlijk ook kleine wraps maken. Klop wat eieren los en doe ze in een schenkkan. Iedereen kan dan z’n eigen wrap in een gourmetpannetje maken en vullen met groente naar keuze. 

Je kan van te voren een aantal verschillende dips met mayonaise en creme fraiche maken. En ook keto kruidenkaas of kruidenboter zijn zo gemaakt en natuurlijk heel goede bronnen van vetten.

Serveer met een lekkere salade met avocado en eventueel met hardgekookte eieren of gevulde eieren.  Als je vrienden/familie het keto dieet niet volgen, dan zou je er ook nog een stokbrood bij kunnen serveren.

Drinken

Het is prima om bij je etentje rode of witte wijn te serveren. Dat kan best op het keto dieet, zo lang je de hoeveelheid in de gaten houdt. Hier kan je meer over alcohol op het keto dieet lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.