Geroosterde spruitjes met Parma ham en geraspte Parmezaanse kaas zijn een ideaal keto bijgerecht bij bijvoorbeeld gevulde kalkoen.
Minder bitter
Door spruitjes te roosteren smaken ze veel minder bitter en hierdoor zullen kinderen ze meestal lekkerder vinden. Het helpt om de schoongemaakte spruitjes te halveren, zo worden ze namelijk een stuk sneller gaar.
Spruitjes behoren tot de kruisbloemige groentes en die zijn heel gezond. Hier kan je daar meer over lezen.
Knapperige Prosciutto di Parma (Parma ham)
De Parma ham geven de spruitjes net dat beetje extra smaak. Parma ham is vrij duur, maar dit komt omdat het een beschermd product is en nog steeds op de traditionele manier bereid wordt. Zelf gebruik ik graag Parma ham omdat het alleen vlees en zout bevat. Voor zout hoef je op het keto dieet niet bang te zijn, zout is zelfs heel belangrijk. Hier kan je daar meer over lezen.
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas kan je als een Italiaans super food beschouwen, hier kan je lezen waarom dit zo is. Echte Parmezaanse kaas is Parmigiano Reggiano. In veel supermarkten zie je ook van allerlei soorten kaas die misschien op Parmezaanse kaas lijken, zoals Grana Padano of Parrano, maar die hebben niet de gezondheidsvoordelen van echte Parmezaanse kaas. Dit soort kazen zijn dus echt second best en vaak even duur als de echte Parmezaanse kaas.
Geroosterde spruitjes met Parma ham
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 500 gram spruitjes
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram Parma ham
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 0.5 citroen
- 1 theelepel chili flakes
- 1 eetlepel roomboter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
- Vet een ovenschaal in met een deel van de olijfolie en doe de spruitjes erin. Voeg de rest van de olijfolie met de chiliflakes toe en meng door elkaar. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Zest de citroen en pers de citroen uit. Zodra de spruitjes 10 minuten in de oven gestaan hebben, haal je ze eruit en meng je de citroenzest en het citroensap door de spruitjes heen. Maak op smaak met zout en peper en rasp de Parmezaanse kaas erover heen. Zet opnieuw 10 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas kan smelten.
- Verhit de boter in een koekenpan op matig-hoog vuur. Zodra de boter gesmolten is de plakjes Parma ham toevoegen en die krokant bakken.
- De krokante plakjes Parma ham in stukjes breken en over de spruitjes strooien.