Konjac spaghetti met gehaktsaus

Gehaktsaus (Bolognese)

Gehaktsaus (Bolognese) is makkelijk te maken en lekker bij courgette spaghetti, konjac spaghetti of natuurlijk in courgette lasagna.

Gehakt voor de gehaktsaus?

half-om-half gehakt

Je kan deze Bolognese saus met van allerlei soorten gehakt maken.

Ik gebruik bij voorkeur half-om-half gehakt, want dat bevat meer natuurlijke vetten en is een goede bron voor vitamine B1.

Koolhydraten in tomatenblokjes uit blik

tomaten uit blik

Ik maat deze saus meestal met tomatenblokjes uit blik. Als je tomaten uit blik koopt is het wel belangrijk om het aantal koolhydraten te checken. Dit kan enorm per merk verschillen. Aan sommige tomaten in blik wordt zelfs suiker toegevoegd!

Kies bij voorkeur tomaten uit blik met minder dan 3 gram koolhydraten per 100 gram. Ik gebruik meestal de Jumbo tomatenblokjes uit blik. Ook de Jumbo biologische tomatenblokjes, G’Woon tomatenblokjes, 1deBeste blokjes tomaat, bevatten allemaal 3 gram koolhydraten per 100 gram. Dit zijn dus allemaal goede opties.

AH tomaten uit blik

De duurdere merken bevatten vaak meer koolhydraten!

Zo bevatten Heinz tomaten, Cirio tomatenblokjes, Petti tomatenblokjes en Casa Italiana tomatenblokjes tussen de 4-5 gram koolhydraten per 100 gram.

AH tomatenblokjes bevatten zelfs meer dan 5 gram koolhydraten per 100 gram. Probeer die dus echt te vermijden, want als je maximaal 20 gram koolhydraten per dag eet, begint dit echt aan te tikken.

Gehaktsaus (Bolognese) in de slowcooker

keto koken met een slowcooker

Je kan deze gehaktsaus ook heel goed in de slowcooker maken, al moet je het gehakt wel eerst bruinen voordat je het in de slowcooker doet.

Het voordeel van de slowcooker is dat je deze saus op een lagere temperatuur maar veel langer laat doorkoken. Dit geeft de saus in veel intensere smaak.

Hier kan je meer informatie vinden over slowcookers.

Konjac spaghetti met gehaktsaus

Gehaktsaus

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Pasta
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 4g
Calorieën: 548kcal

Ingrediënten

Gehaktsaus

  • 600 gram half-om-half gehakt
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1 bleekselderij stengel
  • 70 gram ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 laurierblaadjes
  • peper en zout
  • 70 gram roomboter

Instructies

  • Maak de ui en knoflook schoon. Als het lastig is om de knoflook te pellen, kneus het dan eerst met het blad van een breed mes. Zodra de knoflook platgedrukt is, laat het vliesje makkelijk los. Snij de knoflook en ui in kleine stukjes.
    Knoflook kneuzen en dan pellen
  • Was de selderijstengel en snij die ook in heel kleine stukjes. Blaadjes kan je ook gewoon gebruiken.
    bleekselderij fijn snijden
  • Verhit de boter in een braadpan op matig-hoog vuur. Zodra de boter gesmolten is de ui, knoflook en selderij stukjes in de pan doen en het vuur naar matig draaien. Dit een paar minuten laten fruiten totdat de ui zacht en glazig begint te worden.
    Ui, knoflook en selderij laten fruiten
  • Voeg nu het gehakt toe en bruin het aan alle kanten. Als er veel vocht uit het gehakt vrij komt, zet je het vuur hoger. Je wilt namelijk een vrij droge saus maken.
    Gehakt bruinen
  • Zodra het gehakt gebruind is, voeg je de tomaten, tijm, majoraan, laurier en nootmuskaat toe en breng je het op smaak met peper en zout. Zet het vuur naar matig laag en laat het gehakt met de deksel op de pan zachtjes doorbakken of doe het in een slowcooker en laat het langzaam garen.
    omaten bij het gehakt doen

Voedingswaarden

Calorieën: 548kcal | Bruto koolhydraten: 6g | Eiwit: 27g | Vetten: 46g | Sodium: 1236mg | Kalium: 1060mg | Vezel: 2g | Vitamine A: 2705IU | Vitamine C: 34.7mg | Calcium: 743mg | IJzer: 2.7mg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 76% | Macro Koolhydraten: 4% | Macro Eiwitten: 20%
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.