In Nederland wordt lamsvlees vooral bij speciale gelegenheden, bijvoorbeeld Pasen of Kerst, gegeten. In Italië staat lamsvlees veel vaker op het menu. Lamskoteletjes wil je niet te gaar laten worden, je wilt dat ze nog wat roze van binnen zijn, want dan zijn ze lekker sappig en hebben ze heel veel smaak. Om te zorgen dat je ze niet te kort en niet te lang kookt, helpt het om de kerntemperatuur met een vleesthermometer te checken. Je kan namelijk niet precies een baktijd geven, want dit hangt van de dikte en de grootte van de koteletjes af.

Grillpan

Ik gebruik een gietijzeren grillpan om de lamskoteletjes te grillen. Je laat je pan eerst goed heet worden. Dan voeg ik wat olijfolie toe en zodra de olijfolie heet is, grill ik de koteletjes zo’n 3 minuten per kant (afhankelijk van hoe groot ze zijn).

Gegrilde lamskoteletjes

Lamskoteletjes

  • 1000 gram lamkoteletjes ((ik reken 3 koteletjes per persoon))
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  1. Verwarm een ovenschaal of groot bord voor in de oven om zo de lamskoteletjes op te leggen.

  2. Verhit een grillpan op hoog vuur. Zodra de pan heel heet is smeer je olijfolie over de hele bodem van de pan.  3. Leg een aantal lamskoteletjes in de pan en gril elk koteletje [timer minutes=3] 3 minuten[/timer] per kant. De lamskoteletjes moeten nog lichtroze en sappig van binnen zijn, met een oventhermometer wil je een kerntemperatuur van 68° bereiken.  4. Leg de gegrilde lamskoteletjes op een voorverwarmde ovenschaal en strooi wat versgemalen peper en zout over elk koteletje. Dek af met aluminium folie om ze warm te houden totdat je alle koteletjes gegrild hebt.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *