Deze Thaise rode kruidenmix geeft een kerrie schotel heel veel extra smaak, maar je kan hem ook gebruiken om vis of kip mee in te smeren voordat je het dan in de oven bakt.

Door de curry paste eerst te bakken in wat kokosolie wordt het veel pittiger. Als je dit niet doet is het niet heel heet (tenzij je pepertjes heel heet zijn natuurlijk).

Thaise rode kruidenmix (Thai red curry paste)

  • 4 hete chili pepers
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 stengel citroengras
  • 5 cm gember
  • 1 limoen
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 bosui
  • 10 gram verse koriander
  • 2 limoenbladeren
  • 1 eetlepel Kikkoman Tamari soja saus
  1. Was de chili pepers, paprika’s, bosuitjes en koriander. Dep droog. Haal de zaadlijsten uit de chili pepers en paprika’s en snij ze in kleine stukjes. Snij de bosuitjes in ringetjes en knip de koriander ook in kleine stukjes. Doe alles in de kleine kom van de keukenmachine of handblender. 



  2. Maak de knoflook schoon en snij in kleine stukjes. Maak de gember schoon en rasp fijn of snij in kleine stukjes. Voeg aan de kom toe. Knip de citroengras stengel in kleine stukjes en voeg ook toe. 



  3. Rasp de schil van de limoen en voeg aan de kom toe. Voeg ook het sap van een halve limoen toe. Voeg ook de Tamari soy saus toe. Mix alles goed door elkaar heen zodat je een pasta krijgt. Je kan deze kruidenpasta ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren. 



Marinade & kruidenmix
Thailand

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *