Deze brocamole is een broccoli-avocado dip. Brocamole lijkt wel een beetje op guacamole, al vind ik zelf dat het een beetje naar appel smaakt. Het is een hele frisse smaak en ik zou het daarom vooral aanraden bij pittig eten.
Broccoli-avocado dip (brocamole): makkelijk en lekker
Dit is echt een supermakkelijke dip om te maken, zo lang je een staafblender hebt. Brocamole heeft een mooie groene kleur en smaakt net even anders dan guacamole.
Gewoon, leuk, makkelijk en lekker!
Broccoli-avocado dip: heel gezond
Bovendien behoort broccoli tot de crucifere groenten en die zijn heel gezond en spelen mogelijk een rol in kankerbestrijding volgens dit artikel op de BBC website. Broccoli is een echte keto groente, hier kan je meer over keto groenten lezen.
Van avocado is ook al heel lang bekend dat het heel gezond is, vanwege het hoge gehalte aan gezonde vetten. Verder bevat avocado ook vitamine C, E, K en B6. En ook nog riboflavin, niacin, foliumzuur, magnesium, potassium, lutein en beta-caroteen. Dus ja, supergezond dus. Hier kan je meer over avocado als superfood lezen.
Fat-adapted
Hoeveel vet je in je maaltijden eet hangt voor een groot deel af van de fase waarin je je op het keto dieet bevindt. In het begin eet je veel meer vetten dan als je éénmaal fat-adapted bent. Om die overgang van keto starter naar fat-adapted makkelijker te maken kan je meedoen aan de fat-adapted challenge.
Broccoli-avocado dip
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 200 gram broccoli (diepvries broccoli)
- 1 rijpe avocado
- 1 bosui
- 0.5 limoen
- 0.5 groene chilipeper
- 15 gram verse koriander (blaadjes en steeltjes)
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 snufje zout
Instructies
- Kook de broccoli roosjes in een pan met kokend water en een snufje zout in ongeveer 3 minuten bijtgaar (knapperig niet slap). Daarna direct met koud water afspoelen totdat de broccoli koud is zodat het kookproces stopt. Broccoli nu goed laten uitlekken of met keukenpapier drogen. Je kan de broccoli ook met een klein beetje water in de magnetron gaar koken.
- Doe de broccoli met de olijfolie in een staafblender en pureer.
- Maak de avocado schoon en snij in kleine stukjes. Voeg toe aan de broccoli.
- Was de bosui, dep droog en knip in stukjes. Voeg toe aan de beker van de staafblender.
- Was de koriander en snijdt 2/3 deel van de koriander in kleine stukjes (blaadjes en steeltjes).
- Maak de chili peper schoon en snijdt in kleine stukjes. Als je niet van te heet houdt, gebruik dan 1/4 chili peper in plaats van 1/2 chili peper. Voeg toe aan de blender.
- Pers de limoen uit en voeg de helft van het limoensap toe aan de blender. Pureer alles totdat je een mooie zachte dip hebt.
- Proef en voeg eventueel nog wat zout toe en als het te heet is wat meer limoensap.
- Garneer met korianderblaadjes.