Tandoori kruidenmix zelf maken is helemaal niet moeilijk en veel gezonder. In kant-en-klare kruidenmixen zit vaak zetmeel en dat is helemaal niet nodig.
Om je eigen kruidenmixen te maken heb je best een heel aantal verschillende specerijen nodig, maar je zal zien dat je die voor heel veel verschillende mixen kan gebruiken.
De kruiden voor deze Tandoori kruidenmix, kan je bijvoorbeeld ook voor veel andere Aziatische kruidenmixen gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor Indonesische kruidenmixen of boemboe’s.
Tandoori kruidenmix
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Porties: 4 porties
Netto koolhydraten: 1g
Calorieën: 11kcal
Ingrediënten
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel kurkuma poeder
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 0.5 theelepel knoflookpoeder
- 0.5 theelepel kaneel
- 0.5 theelepel zout
Instructies
- Meng alle kruiden doorelkaar en bewaar in een glazen potje of blikje bij de andere kruiden.
Voedingswaarden
Calorieën: 11kcal | Bruto koolhydraten: 2g | Eiwit: 1g | Vetten: 1g | Sodium: 301mg | Kalium: 43mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 395IU | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 1µg | Calcium: 8mg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 5mg | Selenium: 1µg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 43% | Macro Koolhydraten: 38% | Macro Eiwitten: 19%