Hete pepertjes inmaken

Hete pepertjes inmaken is helemaal niet moeilijk. Voor 1 euro heb je op de markt een flinke bak gekleurde pepertjes. Je kan kiezen uit pittige groene, rode, gele of oranje pepertjes.

Pepertjes: pittig of mild

Deze groene pepers die ik in dit recept gebruik zijn flink pittig, maar niet zo heet als sommige gele en oranje chili-pepertjes. Je kan niet altijd op de kleur afgaan, groen kan veel scherper zijn dan rood of oranje. Als je geen verassing wilt, vraag het dan even aan de verkoper. Je hoeft natuurlijk geen pittige pepers te gebruiken, milde pepertjes zijn ook heel lekker.

Speciale spullen om in te maken

Je hebt behalve een schone glazen pot met een goed sluitende deksel, niks speciaals nodig. Je hoeft ook geen speciale pot te kopen, ik bewaar glazen potten als ze leeg zijn. Ik haal de etiketten eraf en was ze dan (inclusief deksel) in de vaatwasser op 70° Celsius. Kleinere potten gebruik ik voor notenpasta’s en chia-jam en de grotere potten bijvoorbeeld voor pepertjes.

Ik maak ze in en gebruik ze dan in tal van (Mexicaanse) gerechten, inclusief salades, burgers, maar ze zijn ook heel lekker bij een omelet. Ze geven net dat extra beetje smaak en kleur aan je gerechten.

Hier kan je meer lezen over inmaken of wecken. Je kan natuurlijk ook een heleboel andere dingen inmaken, zoals bijvoorbeeld eieren, dan heb je altijd een kant-en-klaar ei bij de hand om door de salade te doen of als gevuld ei te eten.

Schenk het kokende water, azijn met zout in de pot. Vul de pot tot de rand zodat de pepertjes onder staan.

Zelf hete pepertjes inmaken is zo gedaan!

4.82 van 11 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Marinade & kruidenmix
Keuken: Mexicaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 12 minuten
Porties: 10 porties
Netto koolhydraten: 1g
Calorieën: 15kcal

Ingrediënten

  • 250 gram pepers of pepertjes
  • 1 theelepel zout
  • 250 ml azijn (minimaal met een zuurgraad van 4, zie etiket van je azijn)
  • 250 ml kokend water

Instructies

  • Zorg dat je een grote schone pot hebt. Je kan de pot eventueel steriliseren door hem 10 minuten in een pan met kokend water met een flinke eetlepel zout te laten koken. Laat de deksel zo’n 5 minuten meekoken. Veel vaatwassers hebben ook een sterilisatie programma (bijvoorbeeld voor baby flesjes).
  • Was de pepertjes en snij ze in ringetjes of laat ze heel maar knip een stukje van het steeltje af. Laat de zaadjes zitten.
    Was de pepertjes en laat ze in een vergiet uitllekken
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Zodra het water goed kookt de pepertjes en de helft van het zout toevoegen en weer opnieuw aan de kook brengen. Laat de pepertjes 2 minuten koken (blancheren). Giet ze dan af en doe in de schone pot.
    Laat de pepertjes 2 minuten blancheren in een pan met kokend water en wat zout
  • Vul de pot nu zo vol mogelijk met pepertjes. Je kan de pepertjes in elkaar duwen om er nog meer in de pot te krijgen. Hoe voller hoe beter.
    inmaken
  • Meng nu de azijn, kokend water en de rest van het zout door elkaar heen en giet over de pepertjes in de pot. De pot moet tot de rand gevuld zijn en de pepertjes moeten onder de vloeistof zitten. Draai de pot goed dicht.
    Schenk het kokende water, azijn met zout in de pot. Vul de pot tot de rand zodat de pepertjes onder staan.
  • Vul een grote pan, waarin de pot rechtop kan staan, met een theedoek op de bodem met kokend water en breng opnieuw aan de kook. Zodra het water kookt, zet je de pot met pepertjes voorzichtig in het kokende water. Het geeft niet als de pot omvalt zolang je een theedoek op de bodem van de pan hebt. Laat de pot 10 minuten in flink kokend (borrelend) water staan.
  • Haal de pot uit de pan met kokend water en laat afkoelen. Je kan als je de deksel van de pot NIET kan indrukken, je pepertjes in de voorraadkast bewaren. Als je de deksel wel kan indrukken en ook zodra je de pot geopend hebt, moet je de pepertjes in de koelkast bewaren om bederf tegen te gaan.
    je mag de deksel niet kunnen indrukken

Voedingswaarden

Calorieën: 15kcal | Bruto koolhydraten: 2g | Eiwit: 1g | Vetten: 1g | Sodium: 237mg | Kalium: 81mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 238IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 36mg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 4µg | Calcium: 5mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 6µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 6mg | Fosfor: 11mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 43% | Macro Koolhydraten: 38% | Macro Eiwitten: 19%

2 gedachten over “Hete pepertjes inmaken”

4.82 from 11 votes (10 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.