Keto Keralan vegetarische kerrieschotel is een heerlijke, kruidige eenpansmaaltijd die er bovendien heel feestelijk uit ziet.
Druk? Maak de kruidenpasta al van tevoren
Het belangrijkste ingrediënt voor de keto Keralan vegetarische kerrieschotel is de Keralan kruidenpasta. Deze kruidenpasta kan je al van te voren maken. Je kan hem 2 weken in de koelkast bewaren. Deze kruidenpasta is zo gemaakt in de kleine kom van een keukenmachine of in het kommetje van een staafmixerr.
Als je geen keukenmachine of staafmixer hebt, kun je deze kruidenpasta maken door alle ingrediënten zo fijn mogelijk te snijden of te raspen. Dan even goed door elkaar mengen en het liefst nog even in de koelkast laten staan, zodat de smaak kan ontwikkelen.
Paneer
Het is belangrijk dat een gezonde maaltijd voldoende gezonde vetten en eiwitten bevat. Vooral voldoende eiwitten kan lastig zijn op een vegetarisch keto dieet. In dit gerecht voeg je daarom een flinke portie paneer toe. Paneer kan je heel makkelijk zelf maken, hier kan je lezen hoe je dit doet.
Grillpan
Bloemkool krijgt veel meer smaak als je het eerst even grilt in een grillpan. Als je geen grillpan hebt kan je de bloemkoolplakken aan beide zijden in een koekenpan in wat olijfolie bakken. Op de barbecue zou natuurlijk ook prima kunnen!
Keto naan brood
Dit gerecht is heel lekker met keto naan brood. Hier kan je het recept vinden.
Keto Keralan vegetarische kerrieschotel
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 450 gram bloemkool
- 30 ml extra vierge olijfolie
- 45 ml kokosolie
- 1 theelepel mosterdzaadjes
- 1 theelepel fenugriek zaadjes
- 1 theelepel kurkuma
- 1 handvol kerrieblaadjes
- 5 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 3 bosui
- 1 rode chili peper
- 1 bos koriander
- 2 middelgrote tomaten
- 500 ml kokosmelk
- 500 gram paneer
Instructies
Keralan kerriepasta
- Schil het stuk gember en rasp het en doe het in de kleine kom van de keukenmachine.
- Maak de knoflook schoon en snij in stukjes voeg aan de kom toe.
- Was de bosuitjes en snij of knip in stukjes en voeg aan de kom toe.
- Snij de chili in ringetjes. Als je niet van heet houdt, verwijder dan de zaadlijsten en zaadjes.
- Was de koriander en dep droog. Snij de steeltjes er vanaf en knip die in stukjes. Voeg aan de kom toe. Houd de blaadjes apart!
- Zet de kom in je keukenmachine en blend alles tot een pasta. Je kan dit eventueel ook met een handblender doen.
Bloemkool grillen
- Haal de bladeren van de bloemkool af en snij de bloemkool in plakken van ongeveer 1 cm dik. Smeer de plakken bloemkool goed aan beide kanten met de olijfolie in.
- Gril de plakken in een grillpan en grill ze aan beide kanten. Ze zijn klaar als je bruine lijntjes van de pan ziet.
Braadpan
- Doe het kokosvet in een braadpan op hoog vuur. Zodra de olie heet is voeg je de mosterd en fenugriek zaadjes, kurkuma en kerrieblaadjes toe. Zet het vuur lager.
- Voeg de Keralan kerrie pasta toe aan de braadpan.
- Was de tomaten en snij in kwarten, voeg aan de braadpan toe.
- Snij de paneer in niet te kleine blokjes.
- Voeg de kokosmelk nu ook toe. Snij de plakken gegrilde bloemkool in stukken van ongeveer 3×3 cm en voeg aan de braadpan toe. Voeg de stukken paneer toe en schep voorzichtig om.
- Strooi de korianderblaadjes over de kerrie schotel voordat je serveer.
- Deze kerrie schotel is lekker met keto naan brood of konjac rijst.