symptomen van keto griep

Symptomen van keto griep

Ken jij de symptomen van keto griep? Als je de overschakeling maakt naar het keto dieet dan kan het dat je keto griep krijgt. Je voelt je helemaal niet lekker. Je bent moe, slapjes, hebt hoofdpijn ….

Het lijkt erop dat je last hebt van griep, maar je hebt geen koorts, geen hoest of keelpijn. Je bent niet verkouden. Het is dus geen ‘echte’ griep en het goede nieuws is: keto griep kan je vrij snel oplossen door de oorzaak weg te nemen.

Hier kan je een lijst vinden van symptomen die deel uitmaken van keto griep.

 1. Vermoeidheid
 2. Hoofdpijn
 3. Duizeligheid
 4. Misselijkheid
 5. Slap voelen
 6. Hartkloppingen
 7. Slechte adem (aceton luchtje, fruitluchtje)
 8. Vieze smaak in je mond (beetje metaalachtig)
 9. Constipatie
 10. Diarree
 11. Spierkramp
 12. Prikkelbaarheid
 13. Concentratieproblemen
 14. Niet gemotiveerd voelen
 15. Behoefte aan suiker
 16. Moeite met slapen

Ben je op dag 3-4 op het keto dieet?

Als je één of meerdere symptomen van deze lijst hebt, dan heb je waarschijnlijk keto griep. De meeste mensen krijgen na 3 tot 4 dagen nadat ze helemaal naar het keto dieet zijn overgeschakeld last van keto griep.

Deze symptomen zijn het gevolg van een onbalans in bepaalde zouten. Hier kan je lezen wat je er aan kan doen. Als je er op tijd bij bent, kan je keto griep voorkomen. Het is dus zeker niet zo dat iedereen die naar het keto dieet overschakelt keto griep krijgt.

Echte griep

Het kan natuurlijk ook zijn dat je een aantal van deze symptomen hebt en dat er toch wat anders aan de hand is. Luister dus altijd naar je eigen lichaam!

Als je deze symptomen hebt terwijl je gewoon koolhydraten eet (meer dan 20 gram netto koolhydraten per dag) dan kan het zijn dat je keto acidose hebt.

Als je een diabetespatiënt bent, diabetes in je familie voorkomt, je bepaalde medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft, dan kan het ook zijn dat je keto acidose hebt.

Lees dus ook de informatie over keto acidose!

Keto Challenge

Je kan de kans op keto griep verkleinen door mee te doen aan de Keto Challenge. De weekmenu’s zorgen er voor dat je voldoende natrium en kalium via je voeding binnenkrijgt en je krijgt dagelijkse e-mails wat je die dag kan verwachten en informatie over het keto dieet, inclusief reminders om voldoende te drinken, magnesium te gebruiken, etc. Bovendien krijg je Whatsapp support, waar je je vragen kan stellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.