Witlof met ham bevat van zichzelf weinig vetten, maar voldoende eiwitten en niet veel (netto) koolhydraten. Om de hoeveelheid vet te verhogen (zodat je de juiste macro’s voor het keto dieet bereikt) is het een goed idee om witlof met ham met een lekkere Mornay (kaas-béchamel) saus te serveren. Terwijl de witlof aan het koken is, kan je de Mornay saus maken, die is namelijk zo klaar. Het is ook lekker met een keto puree, zoals bloemkoolpuree of koolrabi puree. Mocht je dit niet willen, dan kan het ook een optie zijn om een keto dessert dat hoog in vetten is aan je maaltijd toe te voegen.
Je hebt met witlof met ham, al dan niet met een Mornay saus, een complete maaltijd in 15 minuten klaar!
Witlof met ham
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 8 struikjes witlof
- 300 gram slagersham (iets dikker gesneden zodat het gerold kan worden)
Instructies
- Snij het uiteinde van de witlof struikjes af.
- Doe de witlof in een pan met water. Voeg een snufje zout toe. Breng dan aan de kook. Laat 10-15 minuten koken totdat de witlof gaar is. Terwijl de witlof aan het koken is, heb je tijd om een Mornay saus of bloemkoolpuree te maken.
- Laat de witlof uitlekken in een vergiet.
- Leg één of twee plakken ham op een snijplank en wikkel het struikje witlof in de ham. Herhaal met de rest van de witlof.
- Leg alle struikjes witlof op een schaal. Serveer met Mornaysaus en/of bloemkoolpuree.