Menu plannen

Plan je weekmenu!

Heb je het druk? Weinig tijd om te koken?

Als je moe thuiskomt is het best lastig om dan nog eens te gaan bedenken wat je wilt gaan eten. Daarom is het een goed idee om eens per week je weekmenu te plannen. Je maakt dan ook meteen een boodschappenlijst en doet de boodschappen meteen voor de hele week.

Je zal zien dat dit je enorm veel tijd bespaart. Je hoeft niet steeds weer naar de winkel om boodschappen te doen en je weet elke dag al precies wat je gaat eten.

Tips voor het plannen van een weekmenu

  1. Kies één bepaalde dag waarop je elke week je weekmenu gaat plannen. Zo wordt het al snel een routine.
  2. Kijk wat je nog in de koelkast/vriezer/keukenkastjes hebt.
  3. Betrek de familie erbij. Eten smaakt veel lekkerder als je mee hebt mogen kiezen!
  4. Kijk welke dagen je weinig tijd hebt en plan iets snels en makkelijks op die dagen of iets in een slowcooker.
  5. Als lid van keto recepten kan je de maaltijdplanner gebruiken. Deze kan je voor de hele familie gebruiken door hoeveelheden waar nodig aan te passen. Hiermee kies je je hele weekmenu (ontbijt, lunch, avondeten, tussendoortjes) en vervolgens sla je het op of print je het uit, inclusief de boodschappenlijst.
  6. Je kan je weekmenu natuurlijk ook gewoon met pen en papier plannen. Voor elke dag van de week kies je ontbijt, lunch en avondeten en eventuele tussendoortjes. Voeg daarna ook drinken (inclusief thee, koffie, melk, etc.) toe.
  7. Om tijd te besparen is het een goed idee om extra avondeten te koken voor lunch de volgende dag. Voor kinderen kan je bij de lunchdoos ideeën kijken.
  8. Je zou in de weekends extra kunnen koken en dat invriezen. Zo kan je je eigen voorraadje gezonde kant-en-klare maaltijden aanleggen.
  9. Probeer als het even kan om alle boodschappen voor de hele week op één dag te doen. Dit bespaart je later in de week veel tijd! Vlees en vis voor later in de week kan je invriezen. Haal het een dag voordat je het nodig heb uit de vriezer en leg het in de koelkast om te ontdooien.
  10. Hang je weekmenu in de keuken op en houd je er zo goed mogelijk aan.

Geen zin of tijd om zelf een weekmenu samen te stellen? Als lid van keto-recepten kan je ook de kant-en-klare weekmenu’s gebruiken of je eigen weekmenu samenstellen met de menu-planner.

Als je speciale wensen/allergieën hebt, kan ik ook een persoonlijk weekmenu voor je opstellen. Neem dan even contact op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.