Tzatziki

Tzatziki

Tzatziki is een lekkere dip die je met Griekse yoghurt met 10% vet, komkommer en kruiden maakt. In de Griekse keuken kom je vaak dille, munt en oregano tegen.

In deze dip gebruik je dille en munt, je kan zowel gedroogde dille en munt of verse dille en munt gebruiken. Als je verse munt gebruikt, kies dan voor pepermunt of spearmint en niet voor Marokkaanse munt. Marokkaanse munt is heel geschikt voor thee, maar minder geschikt voor Tzatziki want de blaadjes zijn grover. In de supermarkt heb je meestal alleen Marokkaanse munt (voor thee), in dat geval zou ik gewoon droge munt uit een potje gebruiken.

Als je van Grieks eten houdt, kan het wel een idee zijn om een muntplantje bij een tuincentrum te kopen. Munt kan je goed in de tuin, balkon maar ook op de vensterbank groeien.

Tzatziki

Tzatziki

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Dips & koude sausjes
Keuken: Grieks
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 4g
Calorieën: 180kcal

Ingrediënten

  • 200 gram komkommer
  • 250 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 citroen (alleen het sap)
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 0.5 theelepel dille
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Schil de komkommer en rasp de komkommer. Doe de geraspte komkommer in een zeef en duw het met een lepel aan zodat het meeste vocht uit de komkommer komt.
    met een lepel de geraspte komkommer in de zeef aanduwen zodat zoveel mogelijk vocht eruit gaat
  • Maak de knoflook schoon en duw het met de zijkant van een breed mes plat. Snij in kleine stukjes.
    Knoflook kneuzen en dan pellen
  • Doe de yoghurt in een kommetje.
    Doe de yoghurt in een mengkom.
  • Pers de citroen uit en doe het sap in een kom.
    citroen uitpersen
  • Doe de knoflook bij de yoghurt.
    Doe de knoflook bij de yoghurt.
  • Voeg de dille ook aan de kom met yoghurt toe.
    Voeg de dille aan de yoghurt toe
  • Voeg de munt aan de yoghurt toe en roer alles door elkaar heen. Als je verse munt gebruikt, gebruik dan alleen de blaadjes en knip of hak ze in heel kleine stukjes.
    Voeg de munt aan de yoghurt toe en roer door elkaar heen.
  • Voeg de olijfolie toe. Meng weer goed door elkaar heen en maak op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast totdat je het nodig hebt.
    Voeg de olijfolie aan de yoghurt toe.

Voedingswaarden

Calorieën: 180kcal | Bruto koolhydraten: 5g | Eiwit: 3g | Vetten: 17g | Sodium: 3mg | Kalium: 87mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 78IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 9mg | Vitamine E: 2mg | Vitamine K: 10µg | Calcium: 91mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 11µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 9mg | Fosfor: 11mg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 83% | Macro Koolhydraten: 11% | Macro Eiwitten: 6%

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.