Tortilla’s zijn moeilijk weg te denken als je Mexicaans wilt eten. Ook op een keto dieet of glutenvrij dieet kan je prima tortilla’s eten, maar ze bevatten natuurlijk geen graan. Je gebruikt een beetje kokosmeel, maar ondanks dit hebben de tortilla’s toch een vrij neutrale smaak. Ik vind ze vooral lekker bij de Mexicaanse gehaktschotel.

Ze zijn niet moeilijk om te maken, stevig genoeg om te vullen en mee te nemen naar school of werk voor lunch, en ze zijn gewoon heel erg lekker! Als je echter een nog snellere optie wilt, zou je ook een wrap kunnen maken en die in plaats van een tortilla gebruiken.

Voldoende calorieën

Deze tortilla’s bevatten veel vetten en ze zijn daardoor relatief hoog in calorieën. Op het keto dieet wil je zeker in het begin geen calorieën beperken. De kans dat je je stofwisseling dan gaat vertragen is namelijk heel groot. Deze keto tortilla’s zijn daarom een goede keuze als je dagelijkse hoeveelheid calorieën wat te laag is. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je begint met intermittent fasting of als je OMAD doet. Overigens is het meestal geen goed idee om al te gaan vasten als je net met het keto dieet begonnen bent, daarom maak je op de fat-adapted challenge maak je een geleidelijke overgang naar intermittent fasting zodat je lichaam voldoende tijd heeft om zich aan te passen.

Toch kan je deze tortilla’s ook best eten als je het keto dieet al langere tijd volgt, maar verminder dan zo nodig de portiegrootte.

Keto tortilla’s

 • 2 eieren
 • 2 eiwitten
 • 175 gram roomkaas
 • 1.5 eetlepels psylliumvezels
 • 2 eetlepels kokosmeel
 • 0.25 theelepel zout
 1. Verwarm de over voor op 200°C.
 2. De eieren en eiwitten met een electrische mixer of met de hand luchtig kloppen. Daarna de roomkaas toevoegen en goed mengen.
 3. Meng nu zout, psyllium en kokosmeel in een andere kom.
 4. Voeg steeds 1 lepel van dit mengsel door een zeef (of thee zeefje) toe aan het eier-beslag en mix goed door (liefst met electrische mixer).
 5. Als al het kokosmengsel door het eierbeslag is gemixt, dan het beslag even laten rusten, zodat de psyllium kan uitzetten. Je wilt geen klonten hebben! Het beslag moet een stevig pannekoeken beslag worden (dus niet te druiperig).
 6. Neem een ovenblad en leg hier bakpapier op. Spreidt het beslag hierover uit. Bak in ongeveer [timer minutes=5]5-10 minuten[/timer] gaar op 160º Celcius.

 7. Met behulp van een kom of klein bord kan je nu mooie ronde tortilla’s snijden.

 8. Wat je over houdt, kan opnieuw in de oven om tortilla chips te maken (bak een extra [timer minutes=10]10-20 minuten[/timer] totdat ze op chips lijken qua stevigheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *