spitskoolpuree

Spitskoolpuree

Spitskoolpuree is een heel lekkere en gezonde keto puree! Nog sneller klaar dan aardappelpuree, maar bovendien heeft het meer smaak en bevat het meer voedingsstoffen dan aardappelpuree.

Bron van vitamines en mineralen

Spitskool bevat veel vitamine K1 en vitamine C, maar ook mineralen zoals kalium, calcium, fosfor en natrium.  Om te zorgen dat vitamine C behouden blijft, bak je de spitskool in wat vet en kook je hem niet in water.

Heel snel

Keukenmachine

Spitskoolpuree is zo klaar, want je raspt de spitskool voordat je het gaat koken. Ik rasp de spitskool in de keukenmachine, dus ik ben echt in een paar minuten klaar.

Als je geen keukenmachine hebt is het misschien het overwegen waard om er één aan te schaffen. Hier kan je mijn review over keukenmachines lezen. Ik gebruik mijn keukenmachine niet alleen voor spitskoolpuree, maar ook voor bloemkoolrijst, notenpasta, het raspen van kaas, het malen van gehakt, het maken van kruidenmixen, etc.

Als je geen keukenmachine hebt kan je de spitskool ook met de hand raspen of met een mes in plakken en dan de plakken in reepjes snijden. Dit is wel iets meer werk, maar het werkt ook goed.

Lekker met …

Ik vind deze spitskoolpuree heel lekker met braadworst. Dan heb je een 15 minuten maaltijd, want braadworst is ook heel snel klaar. Bovendien heb je nog lekkere jus ook. Ik vind spitskoolpuree ook heel lekker met gehaktballetjes, al duurt dat wel wat langer.

spitskoolpuree

Spitskoolpuree

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Andere bijgerechten
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 206kcal

Ingrediënten

  • 750 gram spitskool
  • 50 gram mascarpone
  • 50 ml slagroom
  • 15 gram roomboter
  • 15 ml extra vierge olijfolie

Instructies

  • Was de spitskool en haal eventueel lelijke bladeren er vanaf. Snij de spitskool dan in stukken zodat hij in de keukenmachine past.
    Spitskool in stukken snijden
  • Rasp de spitskool met de grove rasp van de keukenmachine.
    spitskool raspen
  • Smelt de boter met de olijfolie in een ruime pan op matig vuur.
    boter smelten
  • Zodra de boter gesmolten is, voeg je alle spitskool aan de pan toe. Zet het vuur op matig-hoog en roer de spitskool door zodat alles in een paar minuten gaar is, zonder bruin te worden. Zet het vuur zonodig wat lager.
    spitskool garen
  • Zodra de spitskool wat zachter is geworden haal je de pan van het vuur. Pureer de kool met een handblender of stamp met een pureestamper. Voeg dan de mascarpone en room toe en roer goed door. Doe in een schaal of kom en strooi de nootmuskaat erover.
    spitskoolpuree met nootmuskaat

Nutrition

Calorieën: 206kcal | Bruto koolhydraten: 11g | Eiwit: 4g | Vetten: 17g | Sodium: 72mg | Potassium: 328mg | Fiber: 5g | Vitamin A: 635IU | Vitamin C: 68.6mg | Calcium: 101mg | Iron: 0.9mg | Netto koolhydraten: 6g | Macro Vetten: 72% | Macro Koolhydraten: 21% | Macro Eiwitten: 8%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.