Deze saucijsjes met Italiaanse roerbak groente is een heel snel en makkelijk gerecht.

Je maakt het met verse worstjes van de slager (of supermarktworstjes) en diepvries Italiaanse roerbak groente van de Jumbo. Deze groente bevat ook wat stukjes wortel, normaal eet je dat niet op het keto dieet, maar aangezien je een kleine portie gebruikt geeft het niet. 

Hoeveel vet?

Als je het keto dieet al langere tijd volgt en helemaal keto adapted bent, kan je het gerecht gebruiken zoals in het recept. Je gebruikt nu immers je eigen lichaamsvet om gedeeltelijk in je energiebehoefte te voorzien.

Als je net met het keto dieet bent begonnen is het belangrijk om extra vetten toe te voegen.

Extra vetten als je net met keto begint

Als je net met het keto dieet begonnen bent, moet je lichaam nog leren om goed vet te verbranden om aan energie te komen. Gedeeltelijk bereik je dit door de hoeveelheid koolhydraten die je eet strikt te beperken, maar ook door te zorgen dat je extra veel vetten binnenkrijgt. Op het keto dieet wil je namelijk niet minder eten, maar anders eten. Zo voorkom je dat je lichaam je stofwisseling gaat vertragen zoals op een calorie-beperkt dieet.

Dit recept bevat zo’n 60% vet, dat is te weinig als je nog niet keto-adapted bent. Het is dan belangrijk om de hoeveelheid roomboter in dit recept te verdubbelen en de hoeveelheid groente en vlees hetzelfde te houden. Hierdoor bereik je dat deze maaltijd voor 70% uit vetten, 21% uit eiwitten en 9% uit koolhydraten bestaat. Vetten bevatten veel energie (kcalorieën) dus hiermee verhoog je ook de hoeveelheid kcalorieën naar 811 kcalorieën per persoon.

Saucijsjes met Italiaanse roerbak groente

  • 500 gram saucijsjes ((2 per persoon))
  • 3 eetlepels roomboter
  • 600 gram Italiaanse roerbakgroente ((Jumbo diepvries))
  • 2 eetlepels roomboter

Saucijsjes

  1. Smelt 3 eetlepels roomboter in een braadpan. Zodra de roomboter gesmolten is, de saucijsjes aan alle kanten bruinen op matig-hoog vuur.  2. Zodra de saucijsjes aan alle kanten bruin zijn, het vuur wat lager draaien en 50 ml heet water toevoegen. Doe de deksel op de pan en laat in [timer minutes=10]10-12 minuten[/timer] gaar worden.Italiaanse roerbak groente

  1. Laat de diepvries groente in de koelkast ontdooien of ontdooi het op een lage stand in de magnetron.

  2. Smelt roomboter in een wok of diepe pan. Laat de boter niet bruin worden.

  3. Voeg de groente toe en roerbak gaar in een[timer minutes=3] minuut of 3[/timer].  4. Serveer de saucijsjes met de roerbak groente.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *