Salade Niçoise: een Franse klassieker. Deze salade is ontstaan in de Franse stad Nice. Salade Niçoise heeft daar zijn naam aan te danken. Het is echter geen beschermde naam en hij wordt dan ook op heel veel verschillende manieren gemaakt.
In het kort bestaat hij uit een combinatie van vis, groente en ei.
Take away
Deze salade kan je heel makkelijk mee naar werk of school nemen. Kijk hier naar een handige lunchbox. Ook een leuk cadeautje, plus het moedigt aan om je eigen lunch mee te nemen naar school of werk. Veel gezonder, lekkerder en goedkoper! En je weet wat je eet!
Snel en makkelijk
Dit is een ideale lichte maaltijd. Je kan deze salade prima van te voren maken en in de koelkast bewaren.
Het enige wat je hoeft te koken zijn de eieren. Die moeten namelijk hardgekookt zijn en dat duurt 8 minuten als je ze in een pan legt met water wat al goed aan het koken is. De rest is een kwestie van de andere ingrediënten in een kom doen of op een bord leggen.
Binnen 10 minuten klaar dus!
Take away Salade Niçoise voor school of werk
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 100 gram tonijn in olijfolie
- 2 eieren
- 150 gram haricot verts uit een pot
- 30 gram olijven
- 15 gram appelkappertjes of extra olijven
- 50 ml mayonaise
- zout en peper
- chili vlokken
Instructies
- Kook de twee eieren 8-10 minuten. Spoel ze dan af onder de koude kraan en pel ze.
- Laat de haricot verts en de tonijn uitlekken. Doe dan in een lunchdoos.
- Laat de olijven en de appelkappertjes uitlekken en voeg aan de lunchdoos toe.
- Doe de mayonaise in een klein bakje.
- Halveer de eieren en doe in de lunchdoos. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vergeet niet dat het belangrijk is om te zorgen dat je genoeg zout binnenkrijgt met het keto-dieet!
- Strooi chili-vlokken over de tonijn.
- Zet de lunchdoos in de koelkast. Klaar om mee te nemen naar werk of school de volgende dag! Neem een vork mee.