Houten bord met salade met gerookte eend

Salade met gerookte eend

Deze salade met gerookte eend is heel snel gemaakt en smaakt heel lekker. Gerookte eend kan je meestal wel bij de slager kopen en je slager kan de eend al in mooie plakjes snijden. Je kan overigens ook bij AH gerookte eendenborstfilet kopen. Er is wel iets suiker aan deze eendenborstfilet toegevoegd, maar dit is zo weinig dat het geen probleem is.

Rode bessen

Ik versier deze salade met gerookte eend met wat rode bessen. Je kan zowel verse als diepvries rode bessen gebruiken. Diepvries rode bessen zitten in de zakken met diepvries bosvruchten van de Jumbo. Die zijn sowieso handig om in huis te hebben want ze zijn relatief koolhydraatarm en je kan de verschillende vruchten in verschillende desserts gebruiken. In zo’n zak zitten rode bessen, bramen, aardbeien, frambozen en wat bosbessen. Heel handig dus, vooral als je maar kleine hoeveelheden nodig hebt.

Houten bord met salade met gerookte eend en avocado

Salade met gerookte eend

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Lunch
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 499kcal

Ingrediënten

  • 30 gram rucola
  • 30 gram gerookte eend
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel rode bessen (vers of diepvries)
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • ½ theelepel citroensap
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Doe de rucola in een kom met koud water en laat even staan.
    Kom met water met rucola
  • Doe de olijfolie en citroensap in een kopje. Maak een vinaigrette van de olijfolie, citroensap (of witte wijnazijn) met wat zout en peper naar smaak. Je kan eventueel ook nog een klein beetje mosterd toe voegen.
    Keto vinaigrette maken
  • Laat de rucola uitlekken of doe in een sla centrifuge.
  • Leg de rucola op een bord.
  • Maak de avocado schoon en snij in mooie plakken (niet te dun).
  • Leg de plakjes gerookte eend op het bord.
  • Leg de avocado op het bord.
    Houten bord met rucola, avocado en gerookte eend
  • Versier met wat rode bessen. Ik gebruik meestal diepvries bessen (die haal ik uit de zakken met diepvries bosvruchten van de Jumbo, de andere vruchten kan je voor desserts, ijs of milkshake gebruiken).
    Houten bord met salade met gerookte eend en avocado
  • Dress met de vinaigrette.

Nutrition

Calorieën: 499kcal | Bruto koolhydraten: 20g | Eiwit: 11g | Vetten: 45g | Sodium: 40mg | Kalium: 1209mg | Vezel: 15g | Vitamine A: 1028IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 5mg | Vitamine B5: 3mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 4µg | Vitamine C: 33mg | Vitamine E: 6mg | Vitamine K: 85µg | Calcium: 78mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 195µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 81mg | Fosfor: 183mg | Selenium: 7µg | Zink: 2mg | Netto koolhydraten: 5g | Macro Vetten: 77% | Macro Koolhydraten: 15% | Macro Eiwitten: 8%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.