regelmatig slaappatroon

Regelmatige slaap en slapeloosheid

Als je net met het keto dieet begonnen bent is er een kans dat je met keto slapeloosheid te maken krijgt. Zodra je al meerdere weken het keto dieet volgt is die kans echter klein.

Toch kan je nu ook nog steeds slaapproblemen krijgen, alleen hebben die niet veel met het keto dieet te maken. Onderzoek wijst uit dat het heel belangrijk is om elke dag op ongeveer dezelfde tijd naar bed te gaan. Dat is in onze maatschappij best heel lastig.

Als je niet een vaste bedtijd hebt, is de kans groot dat je slaap verstoord raakt. Een verstoorde slaap maakt het moeilijker om af te vallen. Dit komt doordat er een verband is tussen slaap en hormoon productie. Als je een verstoord slaapritme hebt, gaat je lichaam minder leptine en meer ghreline aanmaken. Dit is precies wat je niet wilt. Probeer dus echt een goede slaaproutine te krijgen en je daar aan te houden. 

Onderzoek heeft laten zien dat zelfs één slechte nacht al een impact op je stofwisseling kan hebben. Het leidde ertoe dat het bloedsuikergehalte steeg. Juist op het keto dieet wil je dit voorkomen, want dan kom je uit ketose.

Hier kan je daar meer over lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.