Deze keto wrap is heel eenvoudig te maken en is binnen 5 minuten klaar. Bovendien heb je maar drie ingrediënten nodig: ei, wat vet (kokosvet/olijfolie/boter) en een smaakmaker (bijvoorbeeld kerriepoeder).
Je gebruikt per wrap maar 1 ei. De wrap is flinterdun maar stevig genoeg om op te rollen.
Kies je favoriete vulling
Je kan een laagje roomkaas op de wrap smeren en wat stukjes gerookte zalm erop leggen. In dat geval doe ik wat verse dille door mijn beslag in plaats van kerriepoeder. Als je geen verse dille hebt, zou je een beetje gedroogde dille of kervel kunnen gebruiken. Deze wraps zijn natuurlijk ook lekker met zelfgemaakte sajoerboontjes of met roomkaas en ham.
Of vul hem met roomkaas, spinazie, tomaat en koriander of een lekkere salade met ijsbergsla, spinazieblaadjes, tomaat en avocado of mozzarella. Als je tomaat in de wraps wilt doen, haal dan het vruchtvlees en de zaadjes uit de tomaat, gebruik alleen de buitenkant. Anders wordt je vulling te nat.
Volop keus dus en makkelijk om mee te nemen. Wikkel je wrap in vershoudfolie of aluminiumfolie en doe hem in een lunchdoos. Ook geschikt als gezonde lunch voor kinderen.
Restjes
Deze wrap kan je natuurlijk met van alles vullen. Heb je bijvoorbeeld wat kip over van je hoofdmaaltijd van de vorige dag? Gebruik het als vulling voor je wrap. Hetzelfde geldt natuurlijk voor andere restjes, bijvoorbeeld Maleisisch stoofvlees. Het is wel belangrijk dat je ook een bron van vet toevoegt om de juiste macro’s te krijgen.
Je kan de wrap natuurlijk oom met wat groente combineren, bijvoorbeeld een wrap met roomkaas, stukjes kip en wat haricot verts uit een pot. Je hebt dan meteen een makkelijke lunch om mee naar werk of school te nemen.
Video
In het tweede deel van mijn video over sajoerboontjes, kan je zien hoe ik deze wraps maak.
Keto wrap
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 1 ei
- 0.5 theelepel kokosolie
- 0.5 theelepel kerriepoeder (of andere kruiden of specerijen)
- snufje zout
Instructies
- Verwarm het kokosvet in een kleine koekenpan op hoog vuur. Verspreid de kokosolie met een kwastje zodat de hele bodem van de pan ingevet is.
- Doe het ei in een kom en voeg de kerriepoeder en wat zout toe. Klop het met een vork of garde goed doorelkaar heen.
- Zet het vuur nu laag. Schenk het beslag in de koekenpan en kantel de pan een beetje zodat het beslag uitloopt en de hele bodem van de pan bedekt. Bak in 10-20 seconden gaar. Haal heel voorzichtig (met een bakspaan) de randjes van de wrap los van de zijkanten van de pan.
- Draai de wrap nu om en bak nog een paar seconden op de andere kant. Zodra de randen omhoog gaan krullen, haal je hem uit de pan (dit is al heel snel!).