Schaal met Paneer Butter Masala

Paneer Butter Masala

Paneer Butter Masala is een kruidig maar toch mild Indiaas gerecht. Je gebruikt paneer en het is dus vegetarisch, al zou je dit gerecht ook prima met kipfilet kunnen maken. Voeg de kipfilet dan wel wat eerder toe. Paneer hoef je niet te garen, maar alleen op te warmen en voeg je daarom maar heel kort aan de saus toe. Kipfilet moet wel goed gegaard worden en moet dus langer in de saus meekoken. Als je de kipfilet in kleine stukjes snijdt, dan kan je de kipfilet in zo’n 5-10 minuten garen. Als je een stukje kipfilet door snijdt moet het mooi wit van binnen zijn, dan is het helemaal gaar.

Bijgerecht

Als bijgerecht kan je kiezen voor bloemkoolrijst, keto naan brood of konjac rijst.

Schaal met Paneer Butter Masala

Paneer Butter Masala

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vegetarisch
Keuken: Indiaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 12g
Calorieën: 524kcal

Ingrediënten

Masala saus

  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 ui
  • 12 amandelen
  • 3 kardemom peultjes
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel Garam Masala
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 0,75 theelepel zout
  • 1 eetlepel kokosolie

Specerijen

  • 0,5 kaneelstokje
  • 1 laurierblad
  • 2 kardemom peultjes
  • 3 kruidnagels

Paneer

  • 1,5 eetlepel boter
  • 2,5 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel Kasuri Methi
  • 2 eetlepels Mascarpone
  • 1 eetlepel slagroom
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 450 gram paneer

Instructies

Saus

  • Maak de ui schoon en snij in stukjes. Verhit de kokosolie in de wok. Zodra de olie heet is de hele kardemompeulen en de ui toevoegen. Laat op matig vuur bakken.
  • Zodra de ui doorzichtig wordt, de tomatenblokjes met sap toevoegen en 5 minuten laten garen.
  • Voeg nu de amandelen, chili poeder, Garam Masala en gemalen koriander toe. Laat een paar minuten meekoken op matig vuur.
  • Haal van het vuur af, laat een beetje afkoelen. Blend met een handblender tot een kruidenpasta.
    Handblender in beker met tomatensaus
  • Voeg een kop water toe en meng door elkaar heen.
    Tomatensaus met toegevoegd water

Paneer

  • Verhit de boter in de wok.
    Wok met boter
  • Zodra de boter gesmolten is, de specerijen toevoegen en op matig vuur laten bakken. De kaneel tot poeder malen of gemalen kaneel gebruiken, want anders krijg je houterige stukjes in je saus.
  • Maak de knoflook en gember schoon en maak in een pasta, door heel fijn te snijden of te raspen of gebruik een knoflookpers.
    Knoflookpers met gember en knoflook
  • Voeg de knoflook-gember pasta aan de wok toe. Laat op laag-matig vuur garen.
  • Snij de paneer in blokjes.
  • Voeg de paneer aan de wok toe. Laat 3-5 minuten meekoken op laag vuur.
  • Voeg nu de tomatensaus toe en meng door elkaar heen. Je kan eventueel een beetje extra water toevoegen.
    Wok met paneer in saus
  • Meng de mascarpone met de slagroom.
    Kom met mascarpone en room
  • Voeg een paar eetlepels heet water aan de mascarpone en slagroom mix toe en meng goed door elkaar heen met een garde, zodat je een wat vloeibare saus krijgt.
    Kom met mascarpone, slagroom en heet water
  • Knip de koriander in stukjes.
    Snijplank met koriander
  • Garneer de Paneer Butter Masala met de room en koriander.
    Schaal met Paneer Butter Masala

Voedingswaarden

Calorieën: 524kcal | Bruto koolhydraten: 16g | Eiwit: 20g | Vetten: 43g | Sodium: 524mg | Kalium: 181mg | Vezel: 4g | Vitamine A: 457IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 5mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 2µg | Calcium: 602mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 21µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 25mg | Fosfor: 52mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 12g | Macro Vetten: 73% | Macro Koolhydraten: 12% | Macro Eiwitten: 15%
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.