Deze eenvoudige ovenschotel met koolvis, broccoli en rode paprika is lekker en makkelijk. De macro’s van deze ovenschotel zijn zowel geschikt voor keto starters als fat-adapted.
Ovenschotel met koolvis
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 8g
Calorieën: 566kcal
Ingrediënten
- 75 ml extra vierge olijfolie
- 500 gram koolvis
- 400 gram broccoli (diepvries broccoli)
- 150 gram rode paprika
- 10 gram koriander
- 200 gram mascarpone
- ¼ theelepel grofgemalen peper
- ¼ theelepel zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
- Ontdooi de diepvries broccoli en snij in kleine roosjes. Snij de stam van de broccoli ook in kleine stukjes.
- Was de paprika en haal de zaadlijsten er uit. Snij de paprika in stukjes.
- Snij de koolvis in stukken van 3-4 cm.
- Verhit de olijfolie in een braadpan op hoog vuur. Zodra de olie heet is de broccoli 2-3 minuten zachtjes laten bakken op matig vuur. Als je verse broccoli gebruikt, dan 5 minuten laten bakken op matig vuur.
- Was ondertussen de koriander en hak in stukken (ook de steeltjes).
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
- Voeg de mascarpone aan de pan met broccoli toe en laat smelten op matig vuur.
- Voeg nu ook peper, zout en de paprika toe en roer even door.
- Doe de inhoud van de braadpan in de ovenschaal.
- Leg de stukken koolvis tussen de groenten.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat 20 minuten bakken.
- Serveer met de fijngesneden koriander.
Voedingswaarden
Calorieën: 566kcal | Bruto koolhydraten: 12g | Eiwit: 33g | Vetten: 44g | Sodium: 282mg | Kalium: 865mg | Vezel: 4g | Vitamine A: 2822IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 6mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 2µg | Vitamine C: 160mg | Vitamine D: 4µg | Vitamine E: 5mg | Vitamine K: 150µg | Calcium: 144mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 128µg | IJzer: 2mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 65mg | Fosfor: 305mg | Selenium: 55µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 8g | Macro Vetten: 69% | Macro Koolhydraten: 8% | Macro Eiwitten: 23%