Munt-limoen dip is een lekkere frisse dip bij gegrilde groenten, vis of vlees. Je maakt deze dip met vrij veel munt. De meest geschikte munt is tuinmunt (garden mint) of pepermunt. Je kan dit als plantjes in een tuincentrum vinden. De blaadjes van deze plantjes zijn wat zachter en hebben een heel sterke muntsmaak.
Je gebruikt ook veel crème fraîche. Niet alle crème fraîche is even geschikt, je wilt een crème fraîche die laag in koolhydraten is. Konigs crème fraîche is daarom een goede optie. Deze is verkrijgbaar bij de Hoogvliet en de Dirk. Je kan natuurlijk ook zelf crème fraîche maken. Hier kan je zien hoe je dat doet.
Munt-limoen dip
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 200 ml creme fraiche
- 5 gram muntblaadjes
- 0.5 theelepel limoenrasp
- 0.25 theelepel knoflookpoeder
Instructies
- Hak of knip de munt in kleine stukjes.
- Zest de limoen. Een halve theelepel zest is ongeveer de zest van een halve limoen.
- Doe de munt, knoflookpoeder, limoenrasp in een kom.
- Voeg de crème fraîche toe en meng door elkaar heen. Serveer bij de groenten en halloumi.