Kokosroom bevat geen melksuikers en is dan ook geschikt als je lactose intolerant bent. Doordat het geen melksuikers (lactose) bevat, bevat het ook minder koolhydraten dan slagroom. Dit is waarom kokosmelk en kokosroom ook vaak op het keto dieet gebruikt worden.
Je kan zelf kokosroom van kokosmelk maken. Je doet dit door het blik kokosmelk 24 uur in de koelkast te zetten. De room gaat dan naar boven drijven en wordt hard. Als je het blik dan voorzichtig (zonder te schudden) open maakt, kan je de room er zo vanaf scheppen.
Doe de room dan in een kom (het liefst een metalen kom die koud is, dus in de koelkast heeft gestaan) en mix met een handmixer. De room is sowieso al dik, maar door te mixen wordt het wat zachter en lijkt het meer op slagroom.
Echte kokosroom slagroom
Als je echte kokosroom slagroom wilt maken, dan heb je een slagroomapparaat nodig.
Je zet de kokosmelk en het lege slagroom apparaat in de koelkast om goed koud te worden. Vervolgens schud je zo ver als dat lukt de kokosmelk en giet de juiste hoeveelheid in je slagroomapparaat. Patroon erin, schudden (ik doe 20x) en klaar.
Alles wat je niet direct gebruikt bewaar je gewoon in de koelkast. De textuur is precies zoals slagroom en je kan het dus ook mooi opspuiten.
Wat kan je doen met kokosroom?
Kokosroom kan je net als slagroom op koffie doen, maar het is ook lekker bij wafels of poffertjes. Je kan het ook gebruiken in plaats van slagroom als je keto chocolaatjes of ketotella (keto nutella) maakt.
Kokosroom
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 200 ml kokosmelk
Instructies
- Zet het pak of blik met kokosmelk minimaal 12 uur in de koelkast. Zet je lege slagroomapparaat ook in de koelkast.
- Schud de kokosmelk want anders kan je het niet schenken. Doe de juiste hoeveelheid in je slagroomapparaat en doe het patroon erin. Even op en neer schudden. Ik schud 20x. Patroon eruit halen en je kan het direct gebruiken of in de koelkast zetten.