Stukken kip in tomatensaus met olijven op een marmeren ondergrond

Kip met olijven en pijnboompitten

Kip met olijven en pijnboompitten is een typisch Mediterraans gerecht. Het is lekker en kleurrijk. Je kan het met verschillende groenten of met een salade serveren. Keto rijst is natuurlijk ook een lekkere optie, ik zou dan voor saffraanrijst kiezen.

Olijven

Je maakt kip met olijven en pijnboompitten met groene olijven. Als je olijven koopt, kies dan olijven in extra vierge olijfolie of in water. Vaak worden olijven in zonnebloemolie verkocht. Dit is heel jammer, want zonnebloemolie is een zaadolie en die wil je juist vermijden op het keto dieet. Dus wat op zich een heel goed product is, olijven, wordt in iets wat helemaal niet gezond is gedaan.

Slowcooker

Je kan kip met olijven en pijnboompitten ook heel goed in de slowcooker maken. Bruin de kipkarbonade eerst even op het fornuis. Doe vervolgens alle ingrediënten behalve de pijnboompitten in de slowcooker en laat 4 uur op de hoge stand of 8 uur op de lage stand garen. Rooster de pijnboompitten voordat je gaat serveren en strooi ze over je kip met olijven.

Twee stukken kip in tomatensaus met olijven en pijnboompitten op een marmeren ondergrond

Kip met olijven en pijnboompitten

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Gevogelte
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 433kcal

Ingrediënten

  • 500 gram kipkarbonades met vel
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 150 ml witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje majoraan
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik (of in stukjes gesneden verse tomaten)
  • 60 gram groene olijven
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • zout en peper

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een braadpan.
  • Doe de kipkarbonade in de pan.
    Braadpan met stukken kip in olijfolie
  • Bruin de kipkarbonade aan alle kanten op een medium hoog vuur. Maak de knoflook schoon en hak in kleine stukjes. Doe in de pan en roer even door. Voeg ook de hele tak rozemarijn toe.
  • Zodra de knoflook begint te kleuren, de majoraan en de wijn aan de pan toevoegen en het vuur lager draaien.
    Kip in braadpan met toegevoegde wijn
  • Voeg zout en peper naar smaak toe en doe een deksel op de pan. Laat 30 minuten zachtjes doorkoken.
  • Rooster de pijnboompitten een paar minuten in een koekepan, eventueel in een beetje olijfolie. Goed blijven roeren.
  • Draai de kipkarbonade om en voeg nu de tomaten, olijven en pijnboompitten toe. Zet het vuur even wat hoger, zodat het weer gaat koken.
  • Laat 15-20 minuten doorkoken op lager vuur, totdat de kip helemaal gaar is.

Nutrition

Calorieën: 433kcal | Bruto koolhydraten: 6g | Eiwit: 22g | Vetten: 32g | Sodium: 333mg | Potassium: 298mg | Fiber: 2g | Vitamin A: 226IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 6mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 1mg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 2mg | Vitamin K: 11µg | Calcium: 37mg | Copper: 1mg | Folate: 6µg | Iron: 2mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 37mg | Phosphorus: 219mg | Selenium: 24µg | Zinc: 2mg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 72% | Macro Koolhydraten: 6% | Macro Eiwitten: 22%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.