Deze keto stamppot is heerlijk nu het weer kouder aan het worden is. Lekker met gehaktballetjes, worstjes of slavinken en jus natuurlijk! Wel echte vlees jus, want op een keto dieet wil je geen pakjes gebruiken, maar dat hoeft ook helemaal niet.
Snelle stampot
En deze lekkere stamppot is veel sneller klaar dan gewone stamppot!
Voor een gewone stamppot heb je namelijk best veel aardappelen nodig en die moeten natuurlijk allemaal geschild worden. Nou dat hoef je dus al niet te doen op het keto dieet. Toch kan je een heel lekkere stamppot maken zonder aardappelen.
Het enige wat je wel moet doen is de spitskool raspen. Dus als je een keukenmachine hebt is dat ook zo gebeurd. Doordat je de spitskool redelijk fijn raspt (niet zo fijn als bloemkoolrijst natuurlijk) is het niet alleen heel snel gaar, maar blijven de vitamines (vooral vitamine C) ook beter behouden. Bovendien krijg je ook de textuur van een stamppot. Vooral gecombineerd met de uitgebakken spekjes en de creme fraîche.
Keto stamppot van spitskool met spekjes
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 800 gram spitskool
- 75 gram roomboter
- 150 gram spekblokjes
- 100 ml creme fraiche
- 125 ml mascarpone
- 0.5 theelepel nootmuskaat optioneel
Instructies
- Verwarm in een grote kookpan de boter. Zodra de boter gesmolten is direct de spekblokjes toevoegen en even doorroeren.
- Was de spitskool en haal eventueel lelijke bladeren eraf. Snij in stukken zodat ze in je keukenmachine passen om grof te raspen. Als je geen keukenmachine hebt, snij of rasp de spitskool in kleine stukjes zodat ze snel gaar zijn.
- Doe de spitskool in de pan en laat een minuut of 10 zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Zodra de spitskool gaar is pureer je de spitskool met een staafblender of in een keukenmachine.
- Voeg de creme fraiche en mascarpone aan de spitskool toe en roer door elkaar heen. Voeg dan de spekblokjes toe en eventueel wat nootmuskaat.