Als je op zoek bent naar een lekker, gezond en supersnel ontbijt, probeer dan eens keto roerei met gerookte zalm en dille!
Gezonde Omega 3 en 6 vetten
Zalm is heel gezond en bevat Omega 3 vetzuren. De meeste mensen krijgen niet genoeg Omega 3 vetzuren binnen, terwijl ze heel belangrijk voor onze gezondheid zijn. Dus eet een aantal keer per week roerei met zalm!
Bovendien hebben we ook Omega 6 vetzuren nodig en die zitten in eieren en vooral in de eidooiers. Dus als je regelmatig roerei met zalm eet, krijg je zowel gezonde omega 3 als omega 6 vetzuren binnen!
Dille
Keto roerei met gerookte zalm en dille is het allerlekkerst met verse dille, maar gedroogde dille kan ook. Gebruik wel de gedroogde takjes (naaldjes) en dus niet de zaadjes. Dille zaadjes zijn heel geschikt als je komkommers of augurken wilt inmaken, maar niet om door je roerei te doen.
Dille heeft een heel verfijnde, licht anijsachtige smaak. Het is familie van kervel en venkel. Dille met zalm is een klassieke Scandinavische combinatie.
Dille is behalve bij zalm ook heel lekker in Griekse gerechten zoals Tzatziki, spinazie-dille dip en natuurlijk Spanakopita.
Keto roerei met gerookte zalm en dille
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 30 gram gerookte zalm
- 2 eieren
- 15 gram roomboter
- 30 ml slagroom
- 0.25 theelepel dille
- peper en zout
Instructies
- Snij of knip de zalm in kleine reepjes.
- Klop de eieren met de room goed los.
- Het eierbeslag moet beginnen te schuimen.
- Voeg nu de dille toe en roer door. Als je verse dille gebruikt, knip het dan in heel kleine stukjes.
- Smelt de boter op matig vuur.
- Zodra de boter bijna gesmolten is, voeg je de zalm toe. Laat de zalm op matig laag vuur een paar minuten bakken, keer de zalm af en toe om.
- Voeg dan het eierbeslag toe en blijf het roerei nu omscheppen en hou het los van de zijkant van de pan. Na een paar minuten de pan van het vuur halen, het roerei blijft dan nog doorgaren.
- Haal de pan van het vuur als het roerei nog vochtig is. Maak op smaak met peper en zout.