Spinazie-dille dip is natuurlijk gemaakt van spinazie en dille. Spinazie en dille zijn een hele goede combinatie. Vooral in de Griekse keuken, komt deze combinatie regelmatig voor, denk maar aan Spanakopita. Verder wordt er ook platte peterselie toegevoegd. Platte peterselie is ook een kruid wat veel in de Mediteraanse keuken wordt gebruikt.

Lichter dan mayonaise

Deze dip is wat lichter en luchtiger dan mayonaise, doordat je de mayonaise met creme fraîche of zure room mengt. Je kan ook eventueel volle kwark gebruiken. Hier kan je zien hoe je in een oogwenk je eigen mayonaise kan maken.

Lekker bij kip en visgerechten

Het is een hele frisse dip en ik vind hem zelf vooral lekker bij kip en visgerechten.

Spinazie-dille dip

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 30 gram wilde spinazie (bevroren spinazie is okay)
  • 1 eetlepel platte peterselie (liefst vers)
  • 1 eetlepel dille (liefst vers)
  • 0.5 theelepel uienpoeder
  • 0.25 theelepel zout
  • 0.25 theelepel zwarte peper
  • 90 ml mayonaise
  • 30 ml creme fraîche of zure room
  • 1 theelepel citroensap
  1. Doe de spinazie in een beker voor een staafblender of in een kleine kom van een keukenmachine.
  2. Was de peterselie en dille en knip ze met een schaar in kleine stukjes. Voeg toe aan de spinazie.
  3. Voeg zout, peper, uienpoeder en de olijfolie toe en mix goed door elkaar heen met de staafblender of in de keukenmachine.
  4. Voeg nu de mayonaise en creme fraîche toe en mix met een vork door elkaar. Maak op smaak met het citroensap.
  5. Bewaar in de koelkast, totdat je serveert. Je kan deze dip 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *