Deze keto citroen wafels met bramen en slagroom zijn een variatie op de standaard keto wafels die ik meestal met frambozen en slagroom serveer. Door de toevoeging van citroenzest hebben de wafels een lichte citroensmaak, maar ze smaken niet zuur. Je gebruikt alleen de zest van de citroen en niet het citroensap.
Een belangrijk ingrediënt in deze keto citroen wafels is citroenzest of citroenrasp. De lekkerste citroenzest krijg je van San Lucar citroenen van de Hoogvliet. Deze citroenen hebben een dikkere schil en je kan ook het witte gedeelte van de schil gebruiken. Normaal wil je het witte gedeelte niet gebruiken want dat kan heel bitter zijn.
Wafelmaker
Je maakt deze wafels met een wafelijzer. Met een wafelijzer kan je niet alleen iets zoetere wafels maar ook hartige wafels maken.
Keto citroen wafels met bramen en slagroom
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Wafels
- 100 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 100 ml kokosmelk
- 1 theelepel psyllium
- 0.5 theelepel bakpoeder
- 0.5 theelepel vanille extract
- 1 citroen (SanLucar, Hoogvliet)
- snufje zout
Slagroom en bramen
- 200 ml slagroom
- 120 gram bramen
Instructies
Citroen wafels
- Verwarm het wafelijzer voor. Als je een Cloer wafelijzer gebruikt, verwarm het dan op stand 3.
- Rasp de citroen of gebruik een zesteur.
- Doe het amandelmeel, psyllium, bakpoeder, vanille extract en zout in een kom en meng door elkaar heen.
- Klop de eieren los en voeg aan de kom toe. Meng door elkaar heen.
- Voeg de kokosmelk toe en meng tot een glad beslag. Volg nu de gebruiksaanwijzing van je wafelijzer. Met de Cloer zet ik het wafelijzer op stand 4 zodra ik twee hoopjes beslag erin heb gedaan. Ik houd ervan om vrij kleine wafels te maken dus doe ongeveer 2.5 eetlepels beslag per wafel.
- Klop de slagroom stijf en was de bramen en dep droog. Serveer de wafels met slagroom, bramen en een beetje citroenzest.