Deze lekkere citroen koekjes maak je met amandelmeel. Ze zijn heel makkelijk om te maken en snel klaar.
De truc is om het koekjesdeeg 20 minuten in de koelkast te koelen, voordat je de koekjes gaat uitsnijden met cookiecutters. Deze stap moet je dan ook niet overslaan, want anders is het deeg te slap om mooie vormpjes te krijgen.
Zodra het deeg gekoeld is kan je het uitrollen op een vel bakpapier. Je kan een houten deegroller gebruiken, maar omdat je geen bloem en geen suiker gebruikt, kan het deeg wat aan de roller plakken. Een siliconen deegroller is daarom een stuk makkelijker!
Ik heb aan deze koekjes geen zoetstof toegevoegd, maar vanille extract, je zou er ook nog een snufje saffraan aan kunnen toevoegen. Proef het deeg even en als je het toch wat zoeter wilt hebben dan zou je een paar plakjes gepureerde banaan kunnen toevoegen of een piepklein beetje stevia of erythritol (of een combinatie van de twee). Stevia kan zo’n 200-300x zo zoet als suiker zijn, dus wees er heel voorzichtig mee! Als je de koekjes voor kinderen maakt, dan zou ik geen stevia of erythritol toevoegen, maar of niks, of wat gepureerde banaan (banaan bevat namelijk voedingsstoffen).
Keto citroenkoekjes
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 120 gram amandelmeel
- 45 gram roomboter
- 1 ei
- snufje bakpoeder
- 1.5 eetlepels citroenrasp
- 1 eetlepel citroensap
- 0.5 theelepel vanille extract
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175° Celcius of 160° Celsius voor een hete lucht oven.
- Verwarm de boter in de magnetron of in een steelpannetje, zodat het smelt. Doe de gesmolten boter met alle andere ingrediënten in een kom.
- Meng alle ingrediënten met koude handen tot een deegbal. Het deeg is nu nog heel plakkerig.
- Zet de deegbal 20 minuten in de koelkast om goed te koelen. Het deeg moet mooi stevig worden.
- Na 20 minuten de deegbal op een vel bakpapier leggen en uitrollen. Dit is het makkelijkst met een siliconen deegroller want dan plakt het deeg niet aan de roller.
- Met een cookiecutter de koekjes uitsnijden.
- De koekjes dan op bakpapier in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin bakken.