Glas met citroenkwark met bramen

Keto Citroen ‘kwark’ met bosbessen of bramen

Citroenkwark is lekker fris als dessert, maar je kan het ook prima als ontbijt of lunch nemen. In een goed afsluitbare lunchbox kan het ook prima mee naar school of werk.

Mijn citroenkwark maak ik niet met kwark, want dan zou je maar heel weinig kunnen gebruiken in verband met het aantal koolhydraten. Ik gebruik daarom crème fraîche. Crème fraîche is lekker fris, lijkt op kwark (zeker als je het losklopt met slagroom) en bevat weinig koolhydraten en veel gezonde vetten. Het is bovendien ook een goede bron van vitamine K2 en bevat ook aardig wat calcium!

Glas met Citroenkwark met bramen

Citroenkwark met bramen

5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon
Netto koolhydraten: 5g
Calorieën: 372kcal

Ingrediënten

  • 100 gram creme fraiche
  • 50 ml slagroom
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel citroen rasp
  • 3 bramen

Instructies

  • Klop de slagroom stijf.
  • Rasp de citroen totdat je ongeveer 1 theelepel citroenrasp hebt. Snij de citroen dan doormidden en pers 1 helft lichtjes uit, zodat je 1 eetlepel citroensap hebt.
  • Doe de creme fraiche in een kom. Meng het citroensap en de citroenrasp er door heen.
  • Schep 2/3 deel van de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de creme fraiche heen, zodat het mooi luchtig blijft.
  • Schep de slagroom-kwark (creme fraiche) voorzichtig in glazen of schaaltjes.
  • Garneer met de overgebleven slagroom en een paar bramen. Klaar!
    Glas met Citroenkwark met bramen

Voedingswaarden

Calorieën: 372kcal | Bruto koolhydraten: 6g | Eiwit: 3g | Vetten: 38g | Sodium: 99mg | Kalium: 179mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 1358IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 11mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 5µg | Calcium: 143mg | Foliumzuur: 7µg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 10mg | Fosfor: 146mg | Selenium: 3µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 5g | Macro Vetten: 90% | Macro Koolhydraten: 6% | Macro Eiwitten: 3%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.