citroenkwark

Keto Citroen ‘kwark’ met bosbessen of bramen

Citroenkwark is lekker fris als dessert, maar je kan het ook prima als ontbijt of lunch nemen. In een goed afsluitbare lunchbox kan het ook prima mee naar school of werk.

Mijn citroenkwark maak ik niet met kwark, want dan zou je maar heel weinig kunnen gebruiken in verband met het aantal koolhydraten. Ik gebruik daarom creme fraiche. Creme fraiche is lekker fris, lijkt op kwark (zeker als je het losklopt met slagroom) en bevat weinig koolhydraten en veel gezonde vetten. Het is bovendien ook een goede bron van vitamine K2 en bevat ook aardig wat calcium!

citroenkwark

Citroenkwark met bosbessen of bramen

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 372kcal

Ingrediënten

  • 100 gram creme fraiche
  • 50 ml slagroom
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel citroen rasp
  • 3 bosbessen of bramen

Instructies

  • Klop de slagroom stijf.
  • Rasp de citroen totdat je ongeveer 1 theelepel citroenrasp hebt. Snij de citroen dan doormidden en pers 1 helft lichtjes uit, zodat je 1 eetlepel citroensap hebt.
  • Doe de creme fraiche in een kom. Meng het citroensap en de citroenrasp er door heen.
  • Schep 2/3 deel van de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de creme fraiche heen, zodat het mooi luchtig blijft.
  • Schep de slagroom-kwark (creme fraiche) voorzichtig in glazen of schaaltjes.
  • Garneer met de overgebleven slagroom en een paar bosbessen of bramen. Klaar!

Nutrition

Calorieën: 372kcal | Bruto koolhydraten: 6g | Eiwit: 3g | Vetten: 38g | Sodium: 99mg | Potassium: 179mg | Vitamin A: 1358IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 9mg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 1mg | Vitamin K: 3µg | Calcium: 143mg | Folate: 7µg | Magnesium: 10mg | Phosphorus: 146mg | Selenium: 3µg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 6g | Macro Vetten: 90% | Macro Koolhydraten: 6% | Macro Eiwitten: 3%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.