Deze halloumi spiesjes kan je zowel op de barbecue als in een grill pan maken. Door de halloumi eerst te marineren in fijngehakte verse kruiden en extra vierge olijfolie, geef je de halloumi extra smaak. De groenten kan je in dezelfde marinade marineren.
Voldoende eiwitten
Op een vegetarisch dieet kan het lastig zijn om te zorgen dat je voldoende eiwitten eet. Soms wordt gedacht dat zolang je een bord vol groente hebt dit een vegetarische maaltijd is. Op zich kan dat natuurlijk best een keertje, maar niet te vaak. Dan zou je een eiwittekort oplopen en eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam. Nu meer mensen vegetariër worden, heeft de voedingsindustrie hier handig op ingespeeld door eiwitshakes en eiwitproducten voor iedereen makkelijk toegankelijk te maken. Toch zijn eiwitten uit natuurlijke voeding veel gezonder en kan ons lichaam die veel beter opnemen. Bovendien is een tekort aan eiwit niet gezond, maar een teveel aan eiwit ook niet. Via natuurlijke voeding zal je niet snel teveel eiwitten eten, maar via bewerkte eiwitproducten is die wel degelijk mogelijk en dan kan je zelfs eiwitvergiftiging oplopen.
Beste vegetarische eiwitbronnen op het keto dieet
Op een standaard vegetarisch dieet kan je plantaardige eiwitten uit je voeding krijgen door de juiste combinaties van zetmeelrijke producten zoals rijst, graan, etc. en peulvruchten te maken. In India wordt daarom rijst heel vaak met linzen gecombineerd, die combinatie zorgt ervoor dat je complete eiwitten binnenkrijgt.
Op het keto dieet lukt dat niet op die manier. Daarom ben je op het keto dieet aangewezen op dierlijke eiwitbronnen, dus kaas en eieren. Dit is niet altijd eenvoudig. Lang niet alle kaas is geschikt voor vegetariërs en de hoeveelheid eiwitten in kaas kan ook enorm verschillen. Dit is waarom ik een lijst met vegetarische eiwitbronnen voor op het keto dieet heb samengesteld.
Halloumi spiesjes
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 0.5 citroen
- 250 gram halloumi
- 150 gram courgette
- 100 gram cherry tomaatjes
- 1 eetlepel munt
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel majoraan
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 100 ml Griekse yoghurt
Instructies
- Snij de halloumi in niet te kleine blokjes.
- Pers een halve citroen uit. Doe de halloumi blokjes met het citroensap in een kom. Voeg water toe zodat de blokjes halloumi net onder staan. Laat 10-15 minuten staan. Hierdoor wordt de halloumi minder zout. Dep de halloumi vervolgens droog en het is nu klaar voor gebruik.
- Haal de kruiden van de takjes af.
- Hak de kruiden zo fijn mogelijk.
- Doe de olijfolie met de fijngehakte kruiden in een kom en meng door elkaar heen.
- Snij de courgette in blokjes.
- Doe de halloumi, courgette en tomaatjes in de kom met de marinade en meng door elkaar heen. Zet de kom minimaal 30 minuten in de koelkast, langer mag ook.
- Verhit een grillpan op hoog vuur.
- Doe de halloumi, courgette en tomaatjes op prikkers (snij de prikkers op maat zodat ze in de pan passen).
- Grill de spiesjes in 2 minuten gaar in de hete pan. Keer ze zodat de Halloumi bruine streepjes krijgt. Het is het makkelijkste om het hele stokje met een keukentang te keren.
- Meng de rest van de marinade met de yoghurt in een dip en serveer deze dip bij de halloumi spiesjes.