Snij de halloumi in niet te kleine blokjes.
Pers een halve citroen uit. Doe de halloumi blokjes met het citroensap in een kom. Voeg water toe zodat de blokjes halloumi net onder staan. Laat 10-15 minuten staan. Hierdoor wordt de halloumi minder zout. Dep de halloumi vervolgens droog en het is nu klaar voor gebruik.
Haal de kruiden van de takjes af.
Hak de kruiden zo fijn mogelijk.
Doe de olijfolie met de fijngehakte kruiden in een kom en meng door elkaar heen.
Snij de courgette in blokjes.
Doe de halloumi, courgette en tomaatjes in de kom met de marinade en meng door elkaar heen. Zet de kom minimaal 30 minuten in de koelkast, langer mag ook.
Verhit een grillpan op hoog vuur.
Doe de halloumi, courgette en tomaatjes op prikkers (snij de prikkers op maat zodat ze in de pan passen).
Grill de spiesjes in 2 minuten gaar in de hete pan. Keer ze zodat de Halloumi bruine streepjes krijgt. Het is het makkelijkste om het hele stokje met een keukentang te keren.
Meng de rest van de marinade met de yoghurt in een dip en serveer deze dip bij de halloumi spiesjes.