Dit is een makkelijk toetje, hoog in eiwitten en relatief laag in vetten. Heel geschikt dus als je fat-adapted bent en eigen lichaamsvet wilt verbranden.
Ik maak dit toetje zowel met verse als aardbeien uit de diepvries. Het voordeel van ingevroren aardbeien is dat je altijd precies de juiste hoeveelheid hebt.
Haagse Bluf met aardbeien
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Netto koolhydraten: 4g
Calorieën: 117.43kcal
Ingrediënten
- 50 gram aardbeien diepvries is ok
- 0.25 theelepel vanille extract optioneel
- 3 eiwitten
- 15 ml slagroom
Instructies
- Als je bevroren aardbeien gebruikt, laat ze dan eerst even ontdooien. De aardbeien kan je in een magnetron ontdooien maar ze mogen niet warm zijn.
- Pureer de aardbeien met een staafblender. Voeg eventueel een beetje vanille extract toe.
- Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Ze moeten zo stijf zijn dat je de kom op zijn kop kan houden en de eiwitten blijven zitten. De eidooiers kan je de volgende dag aan je roerei toevoegen of voor mayonaise gebruiken.
- Vouw de stijfgeklopte eiwitten heel voorzichtig door de gepureerde aardbeien. Doe dit met een metalen lepel, door voorzichtig om te scheppen.
- Maak wat slagroom met een slagroom apparaat en garneer met 1 eetlepel slagroom en eventueel een aardbei.
Voedingswaarden
Calorieën: 117.43kcal | Bruto koolhydraten: 5.05g | Eiwit: 10.46g | Vetten: 5.85g | Vezel: 1g | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 46% | Macro Koolhydraten: 18% | Macro Eiwitten: 36%