Diabetes Unpacked

Diabetes

Het is mogelijk om met een strict koolhydraatarm dieet diabetes type 2 onder controle te krijgen. In het boek ‘Diabetes unpacked’ kan je heel veel informatie hierover vinden.

Diabetes was vroeger een zeldzame ziekte. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 400 miljoen diabetici – vier keer zoveel als in 1980. De overgrote meerderheid hiervan heeft diabetes type 2. Dit wordt nu ook wel een ‘levensstijl’ ziekte, genoemd, vroeger werd het ‘suikerziekte’ genoemd. 

Diabetes is een chronische en progressieve aandoening, uiteindelijk kan het leiden tot blindheid, amputaties en overlijden.

Gelukkig weten we inmiddels dat in veel gevallen er wel degelijk iets aan diabetes type 2 gedaan kan worden, zowel om het te voorkomen of om de oorzaken grotendeels weg te nemen.

De schrijvers van Diabetes Unpacked benaderen diabetes vanuit verschillende invalshoeken, maar ze delen allemaal één gemeenschappelijke overtuiging: diabetes hoeft niet chronisch en progressief te zijn. Zowel Type 1 als Type 2 kunnen substantieel worden verlicht en de laatste kan in remissie worden gebracht. 

Je kan hier meer informatie (in het Engels) vinden over recente studies om diabetes type 2 en in sommige gevallen zelfs diabetes type 1 onder controle te krijgen via een strict koolhydraat-arm dieet.

Mocht je dit zelf willen doen, dan is het natuurlijk wel belangrijk om dit in samenspraak met je huisarts te doen. Het is namelijk waarschijnlijk dat je medicatie al heel snel aangepast moet worden en het is dus een goed idee om dit in samenspraak met een arts te doen.

In Nederland is onder andere een huisartsenpraktijk in Leende hiermee bezig. Neem zo nodig contact op en vraag om advies mocht je eigen huisarts niet weten hoe je met een keto dieet je diabetes kan aanpakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *