Diabetes Unpacked

Diabetes Unpacked

In het boek ‘Diabetes unpacked’ kan je heel veel informatie vinden over hoe je met een koolhydraatarm dieet, en dus zeker met het keto dieet, diabetes type 2 onder controle kan krijgen. Dit boek is geschreven door een aantal experts op het gebied van voeding, leefstijl, vasten, diabetes en hormoonaandoeningen.

Tim Noakes en Jason Fung

De hoofdauteurs zijn Tim Noakes en Dr Jason Fung. Tim Noakes is een emeritus professor in sport- en bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Kaapstad en hij heeft een eredoctoraat aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Dr Jason Fung is een arts, hij is specialist in interne geneeskunde. Hij heeft zich onder meer gespecialiseerd in nieraandoeningen en diabetes. Hij is ook een medische expert op het gebied van vasten en heeft hier ook boeken over geschreven.

Dr Malcolm Kendrick, Nina Teicholz en Zoë Harcombe

Andere auteurs die aan dit boek bijgedragen hebben zijn Malcolm Kendrick, Nina Teicholz en Zoë Harcombe.

Dr Malcolm Kendrick is een Schotse huisarts die ook veel onderzoek doet naar hart-en vaatziektes en het gebruik van statines. Nina Teicholz is een onderzoek journalist die heel veel onderzoek doet naar voedingsadviezen, invloed van belanghebbenden etc. Zoë Harcombe is een schrijfster en blogger die heel veel onderzoek doet naar gezonde voeding en een gezonde leefstijl.

Vroeger was diabetes zeldzaam

Diabetes was vroeger een zeldzame ziekte. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 400 miljoen diabetici – vier keer zoveel als in 1980. De overgrote meerderheid hiervan heeft diabetes type 2. Dit wordt nu ook wel een ‘leefstijl’ ziekte, genoemd, vroeger werd het ‘suikerziekte’ genoemd. 

Diabetes is een chronische en progressieve aandoening, uiteindelijk kan het leiden tot blindheid, amputaties en overlijden. Gelukkig weten we inmiddels dat in veel gevallen er wel degelijk iets aan diabetes type 2 gedaan kan worden. Het blijkt namelijk dat voor velen diabetes type 2 wel degelijk omkeerbaar is. 

Hoe kan je diabetes omkeren

De schrijvers van Diabetes Unpacked benaderen diabetes vanuit verschillende invalshoeken, maar ze delen allemaal één gemeenschappelijke overtuiging: diabetes hoeft niet chronisch en progressief te zijn. Zowel Type 1 als Type 2 kunnen substantieel worden verlicht en de laatste kan in remissie worden gebracht. 

Je kan hier meer informatie (in het Engels) vinden over recente studies om diabetes type 2 en in sommige gevallen zelfs diabetes type 1 onder controle te krijgen via een strikt koolhydraat-arm dieet.

Werk met je huisarts of behandelend specialist

Mocht je dit zelf willen doen, dan is het natuurlijk wel belangrijk om dit in samenspraak met je huisarts te doen. Het is namelijk waarschijnlijk dat je medicatie al heel snel aangepast moet worden en het is dus een goed idee om dit in samenspraak met een arts te doen.

In Nederland is onder andere een huisartsenpraktijk De Vocht en van den Hurk in Leende hiermee bezig. Neem zo nodig contact op en vraag om advies mocht je eigen huisarts niet weten hoe je met een keto dieet je diabetes kan aanpakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.