Deze caprese tricolore is een klassieke Italiaanse tomaten-mozzarella salade. Het is een lekkere tomaten-mozzarella salade in de kleuren van de Italiaanse vlag (de Tricolore).

De kleuren van de Italiaanse vlag zijn groen, wit en rood. Deze kleuren vind je terug in de Caprese tricolore met basilicum (groen), mozzarella (wit) en tomaten (rood).

Maar het is natuurlijk ook heerlijk met andere kleuren tomaten/tomaatjes. Maak er dus een mooie en feestelijke salade van met een lekkere dressing van extra vierge olijfolie, zoals in Italië of breidt het uit met een lekkere groene kruidenolie of pesto.

Snel klaar en lekker voor jong en oud

Deze caprese tricolore is heel snel klaar. Het is niet alleen heel lekker als je het keto dieet volgt, maar geschikt voor de hele familie. In Italië wordt een caprese vaak als voorgerecht of als een lichte lunch gegeten. Lekker en gezond!

Caprese tricolore

  • 200 gram (uitgelekte) mozzarella
  • 3 middelgrote tomaten
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 10 gram basilicumblaadjes
  • zout en peper
  1. Was de tomaten en dep droog. Snij ze dan in plakjes.

  2. Laat de mozzarella uitlekken en snij dan in plakjes.

  3. Rangschik de tomaten op een bord. Leg de mozzarella er bovenop. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Schenk de olijfolie er over heen en garneer met de basilicum blaadjes of maak wat groene kruidenolie en schenk die erover heen.



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *