braadworst tricolore

Braadworst met groente Tricolore

Dit recept voor braadworst met groente Tricolore is heel eenvoudig en vooral een aanrader als je net met het keto dieet begint. De oven doet hier het meeste werk.

Tricolore

Italiaanse vlag

De groente Tricolore verwijst naar de drie kleuren van de Italiaanse vlag: groen (spruitjes), wit (champignons) en rood (tomaatjes). De Italiaanse vlag wordt door Italianen de Tricolore genoemd.

Vooral als je diepvriesgroente gebruikt hoef je maar weinig te doen. Ik raad wel aan om de juiste hoeveelheid van de groente van te voren te ontdooien (even afwegen dus). Je kan het gedurende de nacht in de koelkast ontdooien of kort op een middelhoge setting in de magnetron.

braadworst tricolore

Braadworst met groente Tricolore

Goedkoop, makkelijk en lekker.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Vlees, Lunch
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4
calorieën: 495kcal

Ingrediënten

Vlees

  • 1 braadworst van 400g
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel roomboter

Groente

  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 450 gram spruiten Ik gebruik ingevroren spruiten, maar leg ze de avond van te voren in de koelkast. Je kan ze ook even in de magnetron ontdooien.
  • 100 gram champignons
  • 4 eetlepels roomboter

Kruiden en specerijen

  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 eetlepel tijm

Instructies

Oven groenten

  • Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  • Beboter een ovenschaal.
  • Was de champignons en snij ze in plakjes.
  • Rangschik de spruitjes, champignons en hele cherry tomaatjes in de ovenschaal.
  • Strooi tijm, zout en peper over de groenten.
  • Leg de rest van de boter bovenop de groenten.
    Italiaanse groente tricolori
  • Rooster de groenten 20 minuten in de oven.

Worst

  • Hak de rode ui in kleine stukjes
  • Verhit 1 eetlepel boter in een koekepan.
  • Bruin de worst in de hete boter.
  • Als de worst aan alle kanten bruin is, zet het gas lager en voeg de gesnipperde rode ui toe.
  • Voeg eventueel ook een scheut water toe. Leg een deksel op de pan en laat de worst in 20 minuten gaar koken.

Nutrition

Calorieën: 495kcal | Bruto koolhydraten: 14g | Eiwit: 20g | Vetten: 41g | Sodium: 794mg | Potassium: 881mg | Fiber: 5g | Vitamin A: 1566IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 7mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 106mg | Vitamin D: 2µg | Vitamin E: 2mg | Vitamin K: 201µg | Calcium: 77mg | Copper: 1mg | Folate: 81µg | Iron: 3mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 48mg | Phosphorus: 257mg | Selenium: 8µg | Zinc: 3mg | Netto koolhydraten: 9g | Macro Vetten: 73% | Macro Koolhydraten: 11% | Macro Eiwitten: 16%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.